Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ώρα της δίκης για την 39χρονη που έριξε βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της

Η ώρα της δίκης για την 39χρονη που έριξε βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της

Δε θα παραστεί το θύμα.

Ξεκινάει η δίκη της 39χρονης κατηγορούμενης από την Κρήτη που επιτέθηκε τον Οκτώβριο του 2022 με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί σήμερα, Τρίτη, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από την 39χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, και η οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενη από τον προπερασμένο Οκτώβριο, στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμη δύο άτομα που θα δικαστούν για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για μία φίλη της βασικής κατηγορούμενης κι έναν οδηγό ταξί.

Η κοπέλα φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον παθόντα το διάστημα που προηγήθηκε του επίμαχου συμβάντος, ενώ ο οδηγός ταξί φέρεται ως το άτομο που παρέλαβε την εν διαστάσει σύζυγο του 37χρονου θύματος, λίγο μετά το περιστατικό, και τη μετέφερε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, σε παραθαλάσσια τουριστική περιοχή, στις νότιες ακτές της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ekriti.gr, ο παθών δεν επιθυμεί να παραστεί προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή). Ο 37χρονος δεν προτίθεται να δώσει το «παρών» στη δίκη, ούτε για να καταθέσει ως μάρτυρας. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον πρώτο κατά σειρά μάρτυρα στη σχετική λίστα. Ως εκ τούτου, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι στη δίκη, αφού η Έδρα μπορεί να διατάξει ακόμη και τη βίαιη προσαγωγή του 37χρονου, προκειμένου να καταθέσει.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου η 39χρονη γυναίκα πέταξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και το χέρι του.

Ο 37χρονος Κρητικός διακομίστηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε στην Αθήνα και το Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς τα εγκαύματα που υπέστη έχρηζαν εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης.

Η 39χρονη είχε τότε διαφύγει από το σημείο και για μερικά 24ωρα παρέμενε άφαντη. Τελικά, λίγες ημέρες μετά το συμβάν παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της. Η ίδια παρουσίασε τον εαυτό της ως θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, απειλών και ξυλοδαρμών, ισχυριζόμενη ότι αναγκάστηκε να κάνει χρήση του καυστικού υγρού ως μέσο αυτοπροστασίας καθώς φοβόταν για τη ζωή της.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο άνδρας υποβλήθηκε σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις (επανορθωτικές πλαστικές και οφθαλμολογικές), με τον αγώνα του για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του να συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024