Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Δεν θα παραστεί στο δικαστήριο ο 37χρονος που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι

Κρήτη: Δεν θα παραστεί στο δικαστήριο ο 37χρονος που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη της 39χρονης στην Κρήτη, που τον Οκτώβριο του 2022 έριξε βιτριόλι στον 37χρονο εν διαστάσει σύζυγό της.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έχει προσδιοριστεί για την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου θα καθίσουν η γυναίκα, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, και δύο ακόμη άτομα, που κατηγορούνται για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δεν θα πάει στο δικαστήριο το θύμα

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, Αλέξη Κούγια, ο 37χρονος δεν δέχεται να βρεθεί στο δικαστήριο απέναντι στην πρώην σύζυγό του εξαιτίας των «κανόνων ηθικής του».

Όπως αναφέρεται χαρακτηρτιστικά στην ανακοίνωση: «Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών».

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος έχει αρνηθεί να παρουσιαστεί και ενώπιον της Ανακρίτριας Ηρακλείου, που χειρίζεται την υπόθεση και να καταθέσει. Έτσι, η μοναδική εκδοχή του για το συμβάν είναι μια λιτή σε περιεχόμενο κατάθεση που είχε δώσει προανακριτικά στους αστυνομικούς όταν ακόμη νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό, μαζί με την εκλεκτή συνάδελφο, Αλεξάνδρα Σπανάκη, δικηγόρο του Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, έχουμε αναλάβει από την πρώτη ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερα επικίνδυνο καυστικό υγρό που του κατέστρεψε το αριστερό του μάτι, το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας, κατά της Μ.Σ.

Στο δικαστήριο μετά από ορθές νομικές επιλογές της κας Σπανάκη και εμού, συγκατηγορούμενη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι και η φίλη της δράστιδος με την οποίαν μαζί παγίδεψαν το ανυποψίαστο θύμα, Γ.Μ.

Η 39χρονη γυναίκα πέταξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και το χέρι του

Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών.

Το θύμα με την 39χρονη

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2022, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου η 39χρονη γυναίκα πέταξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και το χέρι του.

Ο 37χρονος Κρητικός διακομίστηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε στην Αθήνα και το Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς τα εγκαύματα που υπέστη έχρηζαν εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης.

Η 39χρονη είχε τότε διαφύγει από το σημείο και για μερικά 24ωρα παρέμενε άφαντη. Τελικά, λίγες ημέρες μετά το συμβάν παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της.

Η ίδια παρουσίασε τον εαυτό της ως θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, απειλών και ξυλοδαρμών, ισχυριζόμενη ότι αναγκάστηκε να κάνει χρήση του καυστικού υγρού ως μέσο αυτοπροστασίας καθώς φοβόταν για τη ζωή της.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο άνδρας υποβλήθηκε σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις (επανορθωτικές πλαστικές και οφθαλμολογικές), με τον αγώνα του για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του να συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024