Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Περιστέρης: «Επενδυτές καλής ποιότητας στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με το placement του Ιανουαρίου»

Περιστέρης: «Επενδυτές καλής ποιότητας στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με το placement του Ιανουαρίου»

Πράσινο φως από την ΕΓΣ των μετόχων για 2ετές buy back μετοχών.

Πράσινο φως άναψε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών διάρκειας δύο ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση των μετόχων, που ελήφθη μετά τις 11.30 το πρωί το πρόγραμμα buy back θα τρέξει μέχρι τη συμπλήρωση του 10% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Θα διαρκέσει 24 μήνες, το αργότερο μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2026 με εύρος τιμών από 0,57 ευρώ έως 40 ευρώ ανά μετοχή.

Το placement

Εξάλλου οι μέτοχοι ενέκριναν το placement της 18ης Ιανουαρίου 2024 διαδικασία με την οποία 10 μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια από Ευρώπη και Αμερική απέκτησαν 6 εκατομμύρια μετοχές της εισηγμένης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και CEO κ. Γιώργος Περιστέρης απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων ότι «με το placement τοποθετήθηκαν επενδυτές καλής ποιότητας τόσο ξένοι όσο και έλληνες». Ο ίδιος μάλιστα έκανε γνωστό ότι «από τους 6 με 7 θεσμικούς επενδυτές, δύο είναι κρατικά κεφάλαια από άλλοι χώρες».

Σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη «η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει και μεγαλώνει περαιτέρω». Επίσης σημείωσε το γεγονός ότι “στο placement μπήκαν και επενδυτές οι οποίοι είχαν αγοράσει μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα. Γεγονός που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της εταιρείας”

Η εταιρεία διέθεσε τον προαναφερόμενο όγκο μετοχών – με συντονιστή την AXIA Ventures – που αντιστοιχεί στο 5,8% του μετοχικού κεφαλαίου της με τους επενδυτές να τις αποκτούν έναντι 13,20 ευρώ ανά μετοχή. Τα κεφάλαια 79,2 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η ιδιωτική τοποθέτηση ωφέλησε τη διασπορά των μετοχών σύμφωνα με την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου προς του μετόχους,

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Για την ολοκλήρωση της ιδιωτικής τοποθέτησης η ΕΓΣ ενέκρινε αρχικά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 6 εκατομμύρια μετοχές ονομαστικής αξίας 0,57 ευρώ η κάθε μία και με τιμή διάθεση, όπως προαναφέρθηκε, τα 13,20 ευρώ ανά μετοχή.

Στη συνέχεια η ΕΓΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 6 εκατομμύρια μετοχές (5,8%) του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και κατ’ ακολουθία τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 3.420.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτών το μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε 58.951.275,81 ευρώ και διαιρείται σε 103.423.291 μετοχές αξίας 0,57 ευρώ η κάθε μία.

Η επωνυμία

Τέλος οι μέτοχοι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενέκριναν την τροποποίηση της επωνυμίας της εισηγμένης. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών Α.Ε. θα φέρει πλέον την επωνυμία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Sports in

ΑΕΚ: Με 26 παίκτες η αποστολή για την προετοιμασία στην Ολλανδία – Μένει στην Αθήνα ο Πισάρο

Μένει στην Αθήνα για αποκατάσταση ο Πισάρο, εκτός οι «κομμένοι» Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024