Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα υπέροχο δώρο για να μοιράζεστε το χρόνο σας όπως σας αξίζει

Ένα υπέροχο δώρο για να μοιράζεστε το χρόνο σας όπως σας αξίζει

Η συντροφικότητα είναι το καλύτερο φάρμακο για την ψυχική και σωματική υγεία μας.

Ακόμα και ο παράδεισος θα φάνταζε λειψός αν ήταν να τον ζήσουμε μόνοι μας. Θυμάμαι όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που έχω ζήσει μόνη και τις αντίστοιχες που μοιράστηκα. Τίποτα δεν συγκρίνεται αν το ζεις με τον άνθρωπό σου. Από μία απλή καθημερινή ημέρα, μέχρι ταξίδια, συναυλίες και δραστηριότητες, όλα δείχνουν πιο όμορφα, πιο ολοκληρωμένα. Ο άνθρωπος άλλωστε δεν είναι ένα πλάσμα μοναχικό από τη φύση του, για αυτό και η μοναξιά καταλήγει πάντα ένα βάρος στην ψυχή, δημιουργώντας στη συνέχεια ένα πλήθος από ψυχοσωματικά προβλήματα.

Πολλές έρευνες, για τις επιπτώσεις που έχει η μοναξιά διαχρονικά, συμφωνούν ότι προκαλούν μία σωρεία προβλημάτων στη σωματική και ψυχική υγεία, σε όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτου οικονομικής επιφάνειας, οδηγώντας περαιτέρω και στην κοινωνική απομόνωση, που με τη σειρά της διογκώνει το πρόβλημα.

Αλλά αυτή τη φορά ας το πάρουμε αλλιώς. Ας δούμε όχι τις συνέπειες της μοναξιάς, αλλά τα οφέλη της συντροφικότητας.

Η συντροφικότητα είναι μία έννοια καθόλα θετική διότι περιλαμβάνει τη φροντίδα, τη συναισθηματική υποστήριξη, την ασφάλεια, την αμοιβαιότητα και την αλληλοϋποστήριξη. Θυμάμαι προ ετών, όταν παράλληλα με τη δουλειά «πάλευα» με ένα μεταπτυχιακό, που σκέφτηκα κάποιες φορές να εγκαταλείψω λόγω της πίεσης, πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του συντρόφου μου στην πορεία αυτού του ακαδημαϊκού ταξιδιού. Πόσο με τις συζητήσεις ελάφρυνε το στρες που βίωνα, με τα σωστά γεύματα με γλίτωνε χρόνο και με γέμιζε ενέργεια, με τους περιπάτους φρόντιζε την αποσυμπίεση από το κλείσιμο που απαιτούσε αυτή η διαδικασία. Και αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, σε μία κατά τα άλλα συνηθισμένη ζωή ενός ανθρώπου που ζει στους απαιτητικούς ρυθμούς του σήμερα.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της Huawei έδειξε ότι το 47% του ευρωπαϊκού πληθυσμού του δείγματος παραδέχτηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη φυσική του κατάσταση, με τους ανθρώπους σε σχέση να παρουσιάζουν σημαντικά καλύτερα επίπεδα ψυχικής υγείας, γεγονός που δείχνει ότι η συντροφικότητα φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με μεγαλύτερη σωματική και ψυχική ικανοποίηση στην καθημερινότητα.

Τα ευρήματα του “Huawei Health Survey” ανέδειξαν όλα τα μαγικά εκείνα που συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι ζουν αρμονικά μαζί. Η συναισθηματική υποστήριξη και σύνδεση συνδράμει στην καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους, προσφέροντας αυτήν την πολύτιμη αίσθηση της ολότητας που είναι καθοριστική για την ψυχική μας ισορροπία και σταθερότητα.

Επιπροσθέτως, όταν μοιράζεσαι τη ζωή με όλα αυτά τα ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα που νομοτελειακά ζούμε όλοι, όλα γίνονται πιο εύκολα. Τα δυσάρεστα αντιμετωπίζονται γιατί μοιράζονται άρα μειώνονται σε ένταση και τα ευχάριστα αντιθέτως διογκώνονται γιατί η χαρά σε σύνθεση μεγαλώνει σε ένταση. Μία win-win κατάσταση δηλαδή που δημιουργεί αυτό το θετικό συναισθηματικό περιβάλλον, το οποίο λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι σε κάθε δυσκολία.

Από την έρευνα αυτή επίσης μαθαίνουμε ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις εμφανίζουν πιο συχνά χαμηλότερα επίπεδα ορμονών του στρες και βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία. Είναι λογικό βέβαια και δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μία συναισθηματική και ψυχική ισορροπία θα οδηγήσει σε μία συνολικά καλύτερη εικόνα του ατόμου. Η ψυχή και το σώμα άλλωστε βρίσκονται σε συνεχή σύνδεση και σχέση, που σημαίνει ότι όταν διαταράσσεται το ένα θα ακολουθήσει και το άλλο. Ένας άνθρωπος που αισθάνεται ασφαλής, ευτυχισμένος και γεμάτος είναι πιθανόν να είναι πιο υγιής και σε καλύτερη φόρμα.

Όταν περνάς τη ζωή σου με έναν υποστηρικτικό σύντροφο η έρευνα δείχνει ότι η συναισθηματική ασφάλεια και η σταθερότητα που σου παρέχει θα συμβάλλουν σε θετικά αποτελέσματα για την υγεία. Άλλωστε τι είναι αγάπη αν δεν υπάρχει φροντίδα; Όταν αγαπάς κάποιον, σε ενδιαφέρει να είναι καλά, να προσέχει την υγεία και τον εαυτό του. Αυτό πρακτικά σημαίνει πιο υγιεινές συνήθειες, όπως τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή και επαρκή ύπνο. Μία ευτυχισμένη σχέση μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά και πολλά ακόμα που θα οδηγήσουν σε μία σωματική και ψυχική ευεξία και για τους δύο.

Μοιράζομαι τη ζωή μου σημαίνει μοιράζομαι τον χρόνο μου

Ζούμε σε μία εποχή που η τεχνολογία μας έχει κάνει τη ζωή πιο εύκολη και πιο οργανωμένη. Μόλις πέρσι που απέκτησα το πρώτο μου smartwatch, κατάλαβα τις δυνατότητες που μου προσφέρει. Χαμογελάω κάθε φορά που μου θυμίζει ότι έχω ώρα να σηκωθώ ή όταν οι θερμίδες της ημέρας έχουν καταναλωθεί.

Μάλιστα τώρα φλερτάρω με την ιδέα της απόκτησης του HUAWEI WATCH GT 4, καθότι είναι το πρώτο smartwatch της Huawei που παρουσιάζει το Stay Fit. Και επειδή εγώ πολύ επιθυμώ να stay fit, αυτή η εφαρμογή που χρησιμοποιεί δεδομένα υγείας σε πραγματικό χρόνο, θα με βοηθήσει να διαχειριστώ τόσο τα αποτελέσματα της προπόνησής μου, όσο και την πρόσληψη θερμίδων, δίνοντας πιο ολιστικές συμβουλές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σώματός μου για καλύτερη διαχείριση του βάρους μου. Σαν να έχω τον προσωπικό μου διατροφολόγο, γιατρό και personal trainer στο χέρι μου! Αυτό είναι κάτι που θέλω να το μοιραστώ σίγουρα με τον σύντροφό μου.

Ο εξατομικευμένος χαρακτήρας αυτών των πληροφοριών ενισχύει την ικανότητα λήψης αποφάσεων για την υγεία μας, βοηθώντας μας να είμαστε συνεπείς στους καθημερινούς στόχους μας. Για αυτό, ένεκα και την γιορτής των ερωτευμένων, σκέφτομαι να μας πάρω ένα τέτοιο δώρο. Έχει πολύ ενδιαφέρον να μοιραζόμαστε όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες, είτε πρόκειται για την υγεία μας, είτε για τους αθλητικούς στόχους που μπορεί από κοινού να έχουμε βάλει. Τυχαίο άλλωστε που στα αποτελέσματα της έρευνας υγείας της Huawei, το 76% των χρηστών smartwatch συμφωνούν ότι αυτό  είχε θετικό αντίκτυπο την ψυχική τους υγεία; Μάλλον όχι.

Μάλιστα, πέραν της επικαιρότητας της γιορτής που το κάνει ακόμα πιο επίκαιρο, αυτές τις ημέρες και μέχρι τέλη του μήνα, το νέο stylish smartwatch HUAWEI WATCH GT4 έχει έκπτωση.

Στις επιλογές που μας δίνει η εταιρεία κυκλοφορεί σε μοναδική τιμή και το HUAWEI WATCH GT3. Ένα κομψό ρολόι με καινοτόμα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, προσφέροντας μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ακριβή παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης και μέτρησης καρδιακού ρυθμού.

Για όσους επιθυμούν έναν πιο απλό σχεδιασμό,  υπάρχει και το HUAWEI WATCH FIT 2 στην έκδοση Silicone Strap σε μία ελκυστική τιμή που δεν περνάει καθόλου απαρατήρητη. Πρόκειται για ένα ρολόι ειδικά σχεδιασμένο για νέους που αγαπούν την τεχνολογία και τη μόδα αφού επιπλέον συνδυάζει μια πληθώρα επιλογών σε χρώματα και προσόψεις.

Μαζί με αυτά, δεν χάνουμε και τα ακουστικά HUAWEI FreeBuds SE 2,  HUAWEI FreeBuds 5i και HUAWEI FreeBuds 5  με κρυστάλλινο ήχο, γιατί όλα γίνονται καλύτερα με τη σωστή μουσική στα αυτιά, χωρίς παράλληλα να χάνουμε κλήση. Όσο για την hi-end αυτή παρέα ολοκληρώνεται ιδανικά με το smartphone της HUAWEI P60 Pro με την Ultra Lighting Telephoto Camera και τις σπέσιαλ δυνατότητές του, όπως είναι η λειτουργία Super Moon. Τι είναι όλα αυτά; Είτε διαδικτυακά, είτε δια ζώσης στο δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Huawei θα τα μάθετε όλα. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσετε είναι ότι το τέλειο δώρο, συμβατό με iOs και Android, που θα το φοράει στο χέρι και θα σας ευχαριστεί για αυτό κάθε μέρα, προσφέρεται σε ειδική τιμή από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Huawei έως 29 Φεβρουαρίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024