Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μ. Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος εκφράζει ευχαριστίες για τα μηνύματα υποστήριξης

Μ. Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος εκφράζει ευχαριστίες για τα μηνύματα υποστήριξης

Μάλιστα ο Βασιλιάς Κάρολος στάθηκε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την οποία αξιολογεί ως ιδιαίτερα θετική. Ζητησε δε την στήριξη των οργανώσεων που αγωνίζονται για θεραπείες.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας εξέδωσε χθες Σάββατο ανακοίνωση στην οποία εκφράζει ευγνωμοσύνη για τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε μετά τη δημοσιοποίηση της διάγνωσής του, που τον εμφανίζει με καρκίνο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

«Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας»

Χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντικό ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην προώθηση του έργου των οργανισμών που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. «Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας», συμπληρώνει ο βρετανός μονάρχης.

Πως κινήθηκαν τα μίντια γύρω από τον Βρετανό μονάρχη τις τελευταίες ημέρες

Ένα 24ωρο μετά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η μάχη του με τον καρκίνο, οι συζητήσεις στη Βρετανία επικεντρώνονται στο παρασκήνιο της συνάντησης του Καρόλου με τον Χάρι.

Ένα άλλο γεγονός που απασχόλησε είναι το γεγονός πως ο Δούκας του Σάσεξ δεν διανυκτέρευσε στο Μπάκινγχαμ, αλλά και στις κινήσεις του Ουίλιαμ που όπως φαίνεται καλείται να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες και το βράδυ αναμένεται να μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια σε Gala φιλανθρωπικού σκοπού, για τον αγώνα του πατέρα του.

Εμφανώς συγκινημένος δίπλα στην Καμίλα, μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε χθες το απόγευμα από το Κλάρενς Χάουζ, στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Λίγη ώρα μετά ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε τον μικρότερο γιο του, Χάρι, που ταξίδεψε στο Λονδίνο χωρίς την Μέγκαν.

Καλή η ψυχολογία του βασιλιά Καρόλου

Πηγές από το Μπάκινγχαμ αναφέρουν πως η ψυχολογία του Καρόλου είναι καλή και πως ο Βρετανός βασιλιάς είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, από το παλάτι. Θα αποφεύγει όπως διευκρινίζεται τις δημόσιες εμφανίσεις με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιο μικρόβιο.

«O βασιλιάς ήταν κουρασμένος από την προηγούμενη μέρα, αλλά σε καλή κατάσταση. Αν δεν ήξερες τι συνέβη, δεν θα είχες ιδέα ότι είχε κάποια πάθηση», σύμφωνα με πηγές του Μπάκινγχαμ στους «Times» .

Όπως έγινε γνωστό, ο 75χρονος βασιλιάς θα μένει στο παλάτι του Σάντριγχαμ, με τη σύζυγό του Καμίλα και θα πηγαίνει στο Λονδίνο για τη θεραπεία του.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024