Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι να κάνω με τον τοξικό συνάδελφο;

Τι να κάνω με τον τοξικό συνάδελφο;

Η αλληλεπίδραση με τοξικούς συναδέλφους οφείλει να επιτευχθεί με υπομονή και θετική στάση.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου και η συμβουλευτική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το πώς μπορούμε να χειριστούμε έναν τοξικό συνάδελφο.

Η τοξικότητα στον χώρο της μουσικής

«Έχει αλλά δεν θεωρώ πως υπάρχει μόνο σε αυτόν τον χώρο. Άρα προσοχή στις τοξικές συνεργασίες και σχέσεις. Σου στερεί την ψυχική σου γαλήνη και εάν είσαι παίχτης της ψυχολογίας δεν μπορείς να αποδώσεις. Είναι πολύ σημαντικό το κλίμα σε μία δουλειά.       Πια κοιτάω ότι κάνω να γίνεται με χαρά γιατί θεωρώ πως είναι πολύ μικρή η ζωή για να ζούμε τέτοιες τοξικές καταστάσεις».

Η συμβουλευτική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου, ανέφερε πως πολλές φορές λέμε πως το τοξικό εργασιακό περιβάλλον έχει να με την υποτίμηση των ικανοτήτων μας αλλά έρευνες έχουν δείξει πως το σημαντικότερο είναι οι ανθρώπινες σχέσεις.

«Πλέον, καταλαβαίνουμε τον τοξικό άνθρωπο και δεν τον λέμε δύσκολο όπως παλαιότερα. Ένα τοξικό περιβάλλον είναι  όταν δεν αναγνωρίζεται η ισότητα, η διαφορετικότητα, δεν βοηθά στο να έχουμε συνεισφορά σε αυτό και μένουμε σαν να είμαστε μικρές μαριονέτες και να ικανοποιούμε θελήματα συνήθως ανθρώπων σε ανώτερες ιεραρχικά θέσεις που έχουν και κάποια ναρκισσιστική προσωπικότητα».

Η υποτίμηση στο εργασιακό της περιβάλλον

«Το να το αναγνωρίσω μου πήρε καιρό. Δηλαδή όταν κατάλαβα την ψυχική μου κατάσταση, τότε άρχισα και το ψάχνω.  Παλιότερα έκανα υπομονή, τώρα φεύγω».

Τι πρέπει να κάνουμε όταν αντιληφθούμε την τοξικότητα

«Πολλές φορές η τοξικότητα μας κάνει να ρίχνουμε ευθύνες στον εαυτό μας. Το ένα κομμάτι λοιπόν, είναι το να το αναγνωρίσουμε. Η πρώτη λύση δεν είναι να φύγω γιατί αυτό μπορεί να συμβεί και σε κάποιο άλλο περιβάλλον. Αρχικά, πρέπει να έχουμε ένα δίκτυο υποστήριξης και επίσης, δεν πρέπει να μπαίνουμε σε αλληλεπίδραση με τέτοιες συμπεριφορές. Πρέπει να βάλλουμε όριο στο πώς σχετιζόμαστε μαζί τους. Είναι καλό επίσης, να ανιχνεύουμε τη στήριξη και από άλλους στο εργασιακό περιβάλλον».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024