Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η διαδρομή των εκρηκτικών, τα 11 κινητά, τα 6 λάπτοπ και οι χειρόγραφες σημειώσεις - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Η διαδρομή των εκρηκτικών, τα 11 κινητά, τα 6 λάπτοπ και οι χειρόγραφες σημειώσεις – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Στην Αστυνομία εκτιμούν ότι κάποιοι ετοίμαζαν μεγάλη βομβιστική επίθεση και δεν υπήρχε χρόνος μεγαλύτερης έρευνας - Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση με τα όπλα και τα εκρηκτικά με την εμπλοκή πρώην ηγετικού μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και δύο ΟΥΚάδων

Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι προετοιμαζόταν μια μεγάλη βομβιστική επίθεση πιθανότατα στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος ως αντίποινα σε συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Δεν υπήρχε χρόνος

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η άμεση επέμβαση προκειμένου να αποτραπεί το πιθανό χτύπημα που προετοιμαζόταν.

Αστυνομικές πηγές διευκρινίζανε ότι από την πολυήμερη παρακολούθηση που έγινε, οι τέσσερις που συνελήφθησαν (ο αντιεξουσιαστής, οι δύο ΟΥΚάδες και ένας πορτιέρης) δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Παράλληλα πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ήταν απόφασή τους να επέμβουν άμεσα για να αποτρέψουν έναν ενδεχόμενο νέο χτύπημα και προτίμησαν να μην δαπανήσουν χρόνο με παρακολουθήσεις συνομιλιών για να αποδείξουν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας πως η έρευνα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

Τρομάζει η ποσότητα TNT

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στη διαδρομή των εκρηκτικών και των όπλων που εντοπίστηκαν. Ιδιαίτερα προβληματίζει η μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης (δύο κιβώτια ΤΝΤ) ικανή να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και το ακαριαίο φυτίλι που χρησιμοποιείται στις βόμβες.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα 11 κινητά τηλέφωνα, οι 6 φορητοί υπολογιστές και μια ατζέντα με ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις που εντοπίστηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων.

Περιμένουν απαντήσεις

Όλα αυτά τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει την υπόθεση ευελπιστούν ότι θα εντοπιστούν στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά καίρια ερωτήματα, όπως πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους τα εκρηκτικά, γιατί τα προμηθεύτηκαν, τι ετοίμαζαν, όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. και ποιος θα ήταν ο στόχος.

Πάντως οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στις δικαστικές Αρχές και μόνο ο αντιεξουσιαστής οδηγήθηκε στη φυλακή αφού παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του αφού βρέθηκε όπλο στην οικία του.

Τι ισχυρίζεται ο αντιεξουσιαστής

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποίηθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».

Όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024