Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα και κλιμακώνουν ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη

Αγρότες: Δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα και κλιμακώνουν ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις του πριν από το ραντεβού της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου - «Λύση εδώ και τώρα στα χρόνια προβλήματά μας»

Οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους πριν από τη συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη (13/2) και ζητούν «λύση εδώ και τώρα στα χρόνια προβλήματά μας».

Η στάση την οποία θα τηρήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από το εν λόγω ραντεβού τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Δηλώνουν ότι, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τότε θα παραμείνουν στους δρόμους.

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποίησες τους ενόψει της συνάντησης της Τρίτης

Προς το παρόν, πάντως, κλιμακώνουν τις κινητοποίησες τους. Για παράδειγμα, σήμερα (11/2) είναι η πρώτη φορά που κλείνουν δρόμο για πολλές ώρες οι αγρότες της Χαλκιδικής. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα προχωρούσαν μόνο σε δίωρους συμβολικούς αποκλεισμούς.

Συγκεκριμένα, σήμερα, οι αγρότες στα Νέα Μουδανιά προέβησαν σε 8ωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και στα δύο ρεύματα. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν κλειστό τον δρόμο μέχρι τις 8 το βράδυ.

Στο πλευρό τους οι μελισσοκόμοι

Το μπλόκο ενισχύθηκε καθώς ήρθαν και μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής. Δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση της 15μελούς επιτροπής των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό πιέζουν για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ζητούν αποζημιώσεις και επιδοτήσεις για την ακαρπία της ελιάς.

Σε μια συμβολική κίνηση μοίρασαν βαζάκια με ελιές στους οδηγούς. Από εναλλακτικούς δρόμους γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Αγρότες της Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως αύριο Δευτέρα θα μπουν με τα τρακτέρ στον Πολύγυρο.

Κοζάνη: Θα παραμείνουν έξω από το κτήριο της Περιφέρειας οι αγρότες

Σε στάση αναμονής οι αγρότες της ΠΕ Κοζάνης που από σήμερα το νωρίς το απόγευμα έφτασαν από τον κόμβο των Κοίλων στο κτήριο της Περιφερειακής Αρχής στην ΖΕΠ.

Εβδομήντα περίπου τρακτέρ έχουν παραταχθεί με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους να μεταφέρουν πλέον το μπλόκο των Κοίλων στην περιφέρεια, τονίζοντας ότι θα παραμείνουν στο σημείο αναμένοντας την ενημέρωση των εκπροσώπων τους, τόσο από την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό αλλά και την επιστροφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας από την Αθήνα με τις απαντήσεις στα ζητήματα που έχουν θέσει και αφορούν στην περιοχή.

Οι αγρότες τονίζουν ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα σκληρύνουν την στάση τους και θα προχωρήσουν ακόμα και σε κατάληψη της περιφέρειας, τοποθέτησαν μάλιστα συμβολικά και μπάλες άχυρο μπροστά στην είσοδο του κτηρίου.

Σε εγρήγορση οι αγρότες της Καστοριάς

Σε αναμονή αλλά και σε εγρήγορση παραμένουν οι αγρότες της Καστοριάς, με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των συναδέλφων τους με τον πρωθυπουργό.

«Ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βγεί από την σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποί μας την Τρίτη με τον πρωθυπουργό», σημειώνει ο Μάνος Θωμάς, μέλος συντονιστικής επιτροπής αγροτών Καστοριάς.

«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς ήρθε μια θεομηνία Daniel για να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες τόσων ετών» αναφέρει ο Κώστας Μητροδήμος, μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πλατυκάμπου.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλονίκης από την πλευρά τους τοποθέτησαν τις άδειες Κυψέλες, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης, θέλοντας να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα του κλάδου τους και να ζητήσουν την στήριξη της Πολιτείας.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024