Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Kάνει έκκληση μέσω Instagram για τη διάσωση του παπαγάλου «swift»

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Kάνει έκκληση μέσω Instagram για τη διάσωση του παπαγάλου «swift»

Θέλει να αφυπνίσει τους followers του για όλα όσα γίνονται γύρω μας.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρωτοστατεί εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλές περιβαλλοντικές δράσεις. Γι’ αυτό άλλωστε έχει δημιουργήσει λογαριασμό στο Instagram, θέλοντας να ενημερώνει και να αφυπνίζει τους followers του για όλα όσα γίνονται γύρω μας.

Τώρα, με μία νέα του ανάρτηση, ζήτησε να σταματήσει η υλοτομία αυτοφυών δέντρων στα δάση της Αυστραλίας για να προστατευθεί ο βιότοπος του απειλούμενου με εξαφάνιση παπαγάλου, «swift». Ο διάσημος ηθοποιός τόνισε τη δύσκολη θέση που βρίσκεται το συγκεκριμένο είδος πουλιού αναφέροντας στους 62 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram ότι η καταστροφή του ενδιαιτήματος αναπαραγωγής του παπαγάλου στην Τασμανία συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόλις 750 παραμένουν στη φύση.

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα αποτρέψει νέες εξαφανίσεις. Οι οικολόγοι συνεχίζουν να τους ενθαρρύνουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για μηδενική εξαφάνιση», έγραψε ο ηθοποιός.

H ανάρτηση του ηθοποιού

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο συγκεκριμένος παπαγάλος είναι ένα μεταναστευτικό είδος που περνάει τους χειμώνες στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία και τα καλοκαίρια φωλιάζει σε δάση διάσπαρτα στη νησιωτική πολιτεία της Τασμανίας, ανάλογα με το πού ανθίζουν οι κύριες πηγές τροφής του.

Ένας οδηγός που δημοσίευσε το CSIRO το 2021 υπολόγισε ότι ο πληθυσμός είχε πέσει σε περίπου 750, από 2.000 πριν από μια δεκαετία. Μελέτες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να εξαφανιστεί σε 10 χρόνια, αν δεν ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της προστασίας του.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024