Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου του Ερντογάν - Τραυματίσθηκε 22χρονη

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου του Ερντογάν – Τραυματίσθηκε 22χρονη

Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο - Διέφυγαν οι δράστες

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην περιοχή Κιουτστούκτσεκμετζε, ενός δήμου που βρίσκεται στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού κρατικού πρακτορείου Anadolu, η ένοπλη επίθεση οργανώθηκε από άγνωστο άτομο ή άτομα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υποψηφίου δημάρχου, Aziz Yeniay, σε έναν σύλλογο στη γειτονιά Κανάρια.

Μία 22χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στην επίθεση, ενώ πολλές ομάδες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο.

Η  τραυματίας μεταφέρθηκε σε κοντινό ιδιωτικό νοσοκομείο μετά την πρώτη επέμβαση, στην Κωνσταντινούπολη.

Ομάδες της αστυνομίας έλαβαν μέτρα ασφαλείας στο σημείο της επίθεσης και άρχισαν τις έρευνες για τη σύλληψη του ατόμου ή των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Δήλωση Τούρκου ΥΠΕΣ σχετικά με την ένοπλη επίθεση

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, ανέφερε ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε κατά την ένοπλη επίθεση στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου του κόμματος AKP, Aziz Yeniay, στη γειτονιά Κανάρια, καθώς και ότι ξεκίνησε ευρείας κλίμακας έρευνα για τη σύλληψη των δραστών.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γερλίκαγια δήλωσε ότι «σήμερα, γύρω στις 16.30, στην εκδήλωση παρουσίασης του υποψηφίου δημάρχου του κόμματος AK Küçükçekmece κ. Aziz Yeniay στη γειτονιά Kanarya, άνοιξαν πυρ με μακρύκαννο όπλο και πιστόλι».

«Από την επίθεση τραυματίστηκε μια γυναίκα πολίτης με το όνομα E.G.D. Για την επίθεση έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έρευνα. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματισμένη πολίτη μας. Καταδικάζω έντονα τέτοιες αποτρόπαιες επιθέσεις κατά της εκλογικής διαδικασίας και της δημοκρατίας μας», προσέθεσε.

Υπουργός Δικαιοσύνης: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς ανέφερε ότι η Γενική Εισαγγελία του Κιουτστούκτσεκμετζε ξεκίνησε δικαστική έρευνα σχετικά με την ένοπλη επίθεση.

«Καταδικάζω έντονα την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου δημάρχου του Küçükçekmece, Aziz Yeniay. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματισμένη πολίτη μας. Έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα από το Γραφείο του επικεφαλής της Εισαγγελίας σχετικά με την επίθεση και καταβάλλονται προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών. Τέτοιες προδοτικές επιθέσεις κατά της δημοκρατίας μας δεν θα πετύχουν ποτέ τον στόχο τους», δήλωσε ο Τουντς.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024