Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: «Αβάσιμα και ανάρμοστα» τα σχόλια του ειδικού εισαγγελέα για τον Μπάιντεν

Λευκός Οίκος: «Αβάσιμα και ανάρμοστα» τα σχόλια του ειδικού εισαγγελέα για τον Μπάιντεν

Διερωτάται κανείς γιατί αυτή η έκθεση αφιερώνει τόσο πολύ χώρο σε αβάσιμες και ανάρμοστες επικρίσεις για τον πρόεδρο Μπάιντεν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Τα σχόλια του ειδικού εισαγγελέα που αναφέρονταν στη μνήμη και την ηλικία του Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Evelyn Hockstein), και περιέχονταν σε πόρισμα που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα σε σχέση με μια έρευνα που στόχευε τον πρόεδρο, είναι «αβάσιμες και ανάρμοστες επικρίσεις», δήλωσε χθες Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

«Αβάσιμες και ανάρμοστες επικρίσεις για τον πρόεδρο»

«Οταν το προφανές συμπέρασμα είναι ότι τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν μια κατηγορία, διερωτάται κανείς γιατί αυτή η έκθεση αφιερώνει τόσο πολύ χώρο σε αβάσιμες και ανάρμοστες επικρίσεις για τον πρόεδρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ιαν Σαμς.

Ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του προχθές Πέμπτη τόνισε πως τα σχόλια του ειδικού εισαγγελέα για τη μνήμη του είναι λαθεμένα.

Οργισμένος ο Μπάιντεν

Εμφανώς οργισμένος, διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πως δεν έχει προβλήματα μνήμης, αφού δημοσιοποιήθηκε πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ για την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων που συμπεριλαμβάνει πολιτικά εκρηκτικά σχόλια, και τον παρουσιάζει ως ηλικιωμένο κύριο «με καλές προθέσεις» που όμως «έχει κακή μνήμη».

Οι δικηγόροι του προέδρου αντέδρασαν έντονα, επικρίνοντας τα «άτοπα» σχόλια του ειδικού εισαγγελέα, τόνισαν γραπτώς πως «το πόρισμα αυτό χρησιμοποιεί πολύ προκατειλημμένο λεξιλόγιο για να περιγράψει κάτι που συμβαίνει συχνά σε μάρτυρες: δυσκολεύονται να θυμηθούν γεγονότα που έγιναν χρόνια πριν».

Tο πόρισμα του εισαγγελέα για τα διαβαθμισμένα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του Μπάιντεν μπορεί να ήταν απαλλακτικό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά πυροδότησε ξανά τη συζήτηση για την ηλικία του.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024