Στο Ναυτοδικείο οι δύο συλληφθέντες των ΟΥΚ – Για πλημμέλημα το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς
Το πρώην ηγετικό μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά, επιστρέφει στην Αθήνα για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων
Διαφορετικούς ποινικούς δρόμους ακολουθούν οι τέσσερις συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», οι οποίοι μετά τα δικαστήρια της Αθήνας οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία του Πειραιά.
Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο δεύτερος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.
Το πρώην ηγετικό μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά, επιστρέφει στην Αθήνα για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.
Οι συλλήψεις έγιναν την Παρασκευή το μεσημέρι, έπειτα από μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
Το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» – όπως αποκάλυψαν αποκλειστικές πληροφορίες του in και το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου – μαζί με στελέχη του Ναυτικού και συγκεκριμένα της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) εμπλέκονται σε διάφορες ποινικές δραστηριότητες, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους εκρηκτικά.
Σημειώνεται επίσης πως το πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 76 χρόνων για τη συμμετοχή του στην οργάνωση, που είχε πραγματοποιήσει 250 επιθέσεις, ωστόσο το 2019 αποφυλακίστηκε υπό όρους.
«Προμηθευτής» της Greek Mafia
«Αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι υπάρχει ώσμωση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Η Greek Mafia χρησιμοποιούσε αυτό τον άνθρωπο για τεχνογνωσία, για να παίρνει βόμβες και όπλα. Τον είχε σαν ένα άνθρωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ‘προμηθευτής’», είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Mega.
Παράλληλα, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 3 ακόμη άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκρηκτικά, φυτίλι, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φυσίγγια.
- Η ΝΔ που επιτίθεται ανοίκεια στην ευρωπαϊκή εισαγγελία κατηγορεί την αντιπολίτευση για «άρρωστο κλίμα»
- Σκύλος και φαγητό: Ποιες είναι οι αιτίες που «ξεχειλίζει» από ενθουσιασμό. Θα σας εκπλήξουν!
- Θρίλερ σε bulk carrier στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω σε επιχείρηση 12 ωρών
- Πρωτομαγιά 1994-2026: Η μέρα που ο Θεός της Ταχύτητας, Άιρτον Σένα, έφυγε για την αιωνιότητα (vids, pics)
- Αίγυπτος: Γερμανός τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού – Μπήκε μέσα στο παντελόνι του
- «Τη φλόγα του αγώνα κρατάμε ζωντανή» – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442