Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρανσίσκο: το «παιδί» του Σπανούλη που πλήγωσε τον Ομπράντοβιτς

Φρανσίσκο: το «παιδί» του Σπανούλη που πλήγωσε τον Ομπράντοβιτς

Η «ανακάλυψη» του Βασίλη Σπανούλη, Σιλβέν Φρανσίσκο, έγινε σημείο αναφοράς το βράδυ της Πέμπτης με το τρίποντο-μαχαιριά απέναντι στην Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

«Όταν κάτι πάει καλά είναι δύσκολο να κρατήσεις τους παίκτες. Θέλουν να πάνε σε καλύτερες ομάδες με καλύτερα χρήματα, αυτό μας γεμίζει με χαρά και περηφάνια. Σημαίνει ότι η ομάδα πέτυχε».

Είναι ακριβώς τα λόγια, η στάση αθλητικής ζωής του Βασίλη Σπανούλη. Από τη θέση του προπονητή του Περιστερίου διαπιστώνει πως παίκτες εντάσσονται στο ρόστερ αφ’ ενός γιατί τον εμπιστεύονται και θέλουν να εργαστούν μαζί του στο παρκέ και αφ’ ετέρου επειδή βλέπουν την ομάδα των δυτικών προαστίων ως βατήρα εκτόξευσης της καριέρας τους.

Και τι ακόμη ωραιότερο για τον Σπανούλη, να παρακολουθεί έναν τέως παίκτη του, ένα δικό του «παιδί» να κάνει θραύση στην Ευρωλίγκα; Σιλβέν Φρανσίσκο, ο παίκτης που έγινε σημείο αναφοράς το βράδυ της Πέμπτης με το τρίποντο-μαχαιριά απέναντι στην Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

Ναι, ο Γάλλος πλέι μέικερ των 26 χρόνων, πέτυχε καλάθι νίκης (79-78) για τη Μπάγερν, πλήγωσε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και έδωσε νέο ενδιαφέρον σε άλλη μια μάχη που μαίνεται στην Ευρωλίγκα, αυτή που σχετίζεται με ομάδες και τον σκληρό αγώνα τους για είσοδο στην οκτάδα. Πώς βρήκε στόχο σε σουτ τριών πόντων ο Φρανσίσκο;

Μα…με στυλ και κίνηση αλά-Σπανούλης! Κατάφερε να «παίξει» με τα πόδια τον αντίπαλο ψηλό, μπήκε στη ρακέτα, έκανε το βηματάκι προς τα πίσω και ευστόχησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς. Μάλιστα, η όλη ιστορία του γκαρντ έχει το ενδιαφέρον της.

Από τη Μανρέσα που ήταν μόνο έναν χρόνο (’21-’22), βρέθηκε στο Περιστέρι και είναι αλήθεια πως για τα δεδομένα του ΓΣΠ έκανε θραύση. Κάτω από τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη, στην πρώτη σεζόν του κόουτς σε υψηλό επίπεδο, ο κοντόσωμος γκαρντ (1,85) ξεχώρισε και έδινε ρυθμό στους συμπαίκτες του. Η κατάληξη; Μετά την αγωνιστική περίοδο και τον μέσο όρο των 12, 6 πόντων σε 28’ συμμετοχής, τον τελικό του Κυπέλλου και την τρίτη θέση στη Λίγκα, οι προτάσεις έπεσαν βροχή για τον Φρανσίσκο. Επέλεξε τη Μπάγερν- είπαμε πως συνηθίζει να μένει μόνο μια σεζόν σε κάθε ομάδα.

Αλλά παράλληλα ανέβηκαν οι μετοχές του, με τον Λάσο συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα και πείθει πως παρά το γεγονός ότι δεν είναι «πρώτο μπόι», αποτελεί αξιόλογο περιφερειακό. Θρυλείται πως οι ελληνικές ομάδες , που τον είχαν στα …πόδια τους, ορισμένες δε πανίσχυρες, τον σκέφθηκαν και τον ξανασκέφθηκαν, αλλά πήγαν παρακάτω στον μεταγραφικό τομέα. Και κάπως έτσι, αυτός ο γκαρντ με τα θετικά και τα αρνητικά του, ενίοτε κάνει αίσθηση και παίρνει τη νίκη μέσα από τα χέρια του «πολύ» και χρυσοδάκτυλου Ζοτς…

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024