Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σι Τζινπίνγκ: Εφτασε στο Σαν Φρανσίσκο παραμονή της συνάντησής του με τον Τζο Μπάιντεν

Σι Τζινπίνγκ: Εφτασε στο Σαν Φρανσίσκο παραμονή της συνάντησής του με τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Κίνας αναμένεται σήμερα Τετάρτη να έχει πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Brittany Hosea-Small) προσγειώθηκε χθες Τρίτη το βράδυ στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου και μετέδωσαν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Ουάσιγκτον και Πεκίνο προσπαθούν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις ανάμεσά τους

Αναμένεται να έχει εντός της ημέρας την πολυαναμενόμενη συνάντησή του πρόσωπο με πρόσωπο με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς Ουάσιγκτον και Πεκίνο προσπαθούν να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις ανάμεσά τους.

Η σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου της APEC, έναν χρόνο μετά την προηγούμενη συνάντησή τους διά ζώσης στο Μπαλί (Ινδονησία), στο περιθώριο συνόδου της G20, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Και ο Μπάιντεν στο Σαν Φρανσίσκο

Στο Σαν Φρανσίσκο έφτασε χθες Τρίτη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, την παραμονή της πολυαναμενόμενης συνάντησής του με τον κινέζο ομόλογό του.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να έχουν σήμερα μακρά συζήτηση, την πρώτη διά ζώσης έπειτα από έναν χρόνο, στο πλαίσιο της προσπάθειας των κυβερνήσεών τους να εξασφαλίσουν ότι ο ανταγωνισμός των δυο δυνάμεων θα παραμείνει υπό έλεγχο.

Ο ογδοντάρης δημοκρατικός πρόεδρος υποδέχεται εξάλλου σήμερα τους προσκεκλημένους του στο φόρουμ της APEC, της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού.

Σε αυτό το διπλωματικό σχήμα συμμετέχουν 21 χώρες, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν το 60% της παγκόσμιας οικονομίας. Ο κ. Μπάιντεν πάει στο διπλωματικό ραντεβού με «ευνοϊκό άνεμο», έκρινε χθες εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Τζον Κέρμπι.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024