Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Συμφωνία με Σι για τη φαιντανύλη, βλέπει το Bloomberg

Μπάιντεν: Συμφωνία με Σι για τη φαιντανύλη, βλέπει το Bloomberg

Η συμφωνία Μπάιντεν - Σι τελεί υπό οριστικοποίηση και προβλέπει ότι οι κινεζικές αρχές θα πάρουν μέτρα ώστε να σταματήσει η ροή φαιντανύλης και πρώτων υλών για την παραγωγή της.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Κίνας Σι Τζινπίνγκ (αριστερά, στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Kevin Lamarque, επάνω, με τον Τζο Μπάιντεν) θα ανακοινώσουν συμφωνία δυνάμει της οποίας το Πεκίνο θα λάβει μέτρα για να παταχθεί η παραγωγή και η διακίνηση φαιντανύλης, ανέφερε χθες Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του ενημερωμένες σχετικά.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο του APEC

Κατά τις πληροφορίες του πρακτορείου, η συμφωνία, η οποία τελεί ακόμη υπό οριστικοποίηση, προβλέπει πως οι κινεζικές αρχές θα λάβουν μέτρα ώστε να σταματήσει η ροή φαιντανύλης και πρώτων υλών για την παραγωγή της από κινεζικές χημικές εταιρείες.

Σε αντάλλαγμα, κατά την ίδια πηγή, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει στην άρση κυρώσεων στο ιατροδικαστικό ινστιτούτο της κινεζικής αστυνομίας.

Η συμφωνία αναμένεται ν’ ανακοινωθεί αύριο Τετάρτη, όταν οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του φόρουμ APEC στο Σαν Φρανσίσκο, πάντα σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ικανή να σκοτώσει όλο τον πληθυσμό

Οι αρχές των ΗΠΑ κατάσχεσαν το 2022 περισσότερη φαιντανύλη απ’ όση θα χρειαζόταν για να πεθάνει ολόκληρος ο αμερικανικός πληθυσμός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA), στην οποία υπογραμμίζεται ο θανάσιμος κίνδυνος εξαιτίας της ευρείας διάθεσης αυτού του τεχνητού οπιοειδούς.

Η DEA εξηγεί πως κατασχέθηκαν 50,6 εκατομμύρια πλαστά χάπια τα οποία περιείχαν φαιντανύλη και 4,5 εκατ. τόνοι σε σκόνη κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Πρόκειται για ποσότητα που αντιστοιχεί σε «πάνω από 379 εκατομμύρια δυνητικά θανατηφόρες δόσεις», κατά τους υπολογισμούς της.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024