ΗΠΑ: Στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας
Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας στην Ουάσιγκτον προβλέπεται να διαρκέσει από την Πέμπτη ως το Σάββατο.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Aντονι Μπλίνκεν θα υποδεχθεί τον κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι (φωτογραφία του Reuters, επάνω, από παλαιότερη συνάντηση των δύο αξιωματούχων) στα τέλη της εβδομάδας στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ενόψει πιθανής επίσκεψης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ως το τέλος της χρονιάς.
Σειρά επαφών υψηλού επιπέδου τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα
Η επίσκεψη του Ουάνγκ Γι στην αμερικανική πρωτεύουσα, που προβλέπεται να διαρκέσει από την Πέμπτη ως το Σάββατο, καταγράφεται έπειτα από σειρά επαφών υψηλού επιπέδου τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Κινέζους, για να «διαχειριστούν» εντάσεις σε πολλά μέτωπα ανάμεσα στις δυο μεγάλες δυνάμεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ανησυχία για τα πυρηνικά
Ενα από αυτά τα μέτωπα αφορά στους πυρηνικούς εξοπλισμούς της Κίνας και ήρθε ξανά στην επικαιρότητα την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση έκθεσης του αμερικανικού Πενταγώνου στην οποία αναφερόταν ότι το Πεκίνο αναπτύσσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο με πολύ ταχύτερο ρυθμό από αυτό που εκτιμούσαν παλαιότερα οι ΗΠΑ, και σύμφωνα με τις φιλοδοξίες του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές εκτιμήσεις, η Κίνα διέθετε «περισσότερες από 500 επιχειρησιακές πυρηνικές κεφαλές τον Μάιο του 2023 και ετοιμάζεται ν’ αποκτήσει πιθανόν περισσότερες από 1.000 έως το 2030, αναφέρει η ετήσια έκθεση για την κινεζική στρατιωτική ισχύ, η οποία εκπονήθηκε με εντολή του αμερικανικού Κογκρέσου.
- Live η ομιλία του Βασίλη Κικίλια στο 16ο συνέδριο της ΝΔ
- Ο επίδοξος… διάδοχος του Κιρ Στάρμερ τρομάζει τις αγορές
- Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την ανοιχτή προπόνηση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Κυριακής
- Ποντένσε και Εσε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Μεταβίβαση ακινήτων σε… επτά μήνες – Ο Γολγοθάς της γραφειοκρατίας
- «The Match» – Ο Μαραντόνα, ο μύθος και η πολιτική πίσω από τον αγώνα Αργεντινή-Αγγλία του 1986
- Γιατί ο Τραμπ έχει δίκιο με την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από Γερμανία
- Ο περίεργος αγώνας δρόμου της ΕΠΟ για τον Λανουά και της ΚΕΔ για τους νέους πίνακες διαιτητών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 16.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-fatih-turan-63325184-27730386-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442