Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο μπλόκο Δερβενίου αγρότες και κτηνοτρόφοι μοίραζαν γάλα

Στο μπλόκο Δερβενίου αγρότες και κτηνοτρόφοι μοίραζαν γάλα

Οι κοινωνία έχει σταθεί στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων και αυτοί το ανταποδίδουν.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Λαγκάδα, που απέκλεισαν συμβολικά τα δύο ρεύματα της Εγνατίας στο ύψος του Δερβενίου, μοίραζαν γάλατα σε διερχόμενους οδηγούς ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία που τους υποβάλλουν.

Με τις κινητοποιήσεις να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και εν αναμονή του κρίσιμου ραντεβού της Τρίτης μεταξύ του πρωθυπουργού και αντιπροσωπείας αγροτών οι κινητοποιήσεις είναι μεν δυναμικές όμως υπάρχει η ευαισθησία ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να μην ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Λαγκάδα μάλιστα έκαναν και μια αξιέπαινη πράξη και αντί -όπως συνηθίζεται- να χύσουν το γάλα στο δρόμο το μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς.

Οι κοινωνία έχει σταθεί στο πλευρό των αγροτών κάτι που καταγράφεται και δημοσκοπικά με τους πολίτες να μην διχάζονται διά μέσου του διαχρονικού κοινωνικού μετασχηματισμού. Όπως δείχνει μάλιστα δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ στις αρχές του μήνα, το 68% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των αγροτών, κρίνοντας ως δίκαια τα αιτήματά τους.

Μπλόκα μέχρι τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Οι αγρότες τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (13/2), οπότε κι έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της 15μελούς επιτροπής τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρότι η κυβέρνηση φερόταν να είχε θέσει ως όρο την παύση των αποκλεισμών.

Όσον αφορά στη σύσταση της εν λόγω επιτροπής που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, 6 μέλη της θα είναι από Έβρο και Μακεδονία, 6 από Θεσσαλία μέχρι Βόλο, 2 από Στερεά Ελλάδα και 1 από Πελοπόννησο, σύμφωνα με το thesstoday.gr. Στη Λάρισα ξεκίνησε αργά το απόγευμα το κομβόι των αγροτών το οποίο έφθασε στο κέντρο της πόλης, όπου θα διανυκτερεύσουν τα τρακτέρ.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024