Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητοποιήσεις: Σύσκεψη των αγροτών για την επικείμενη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Κινητοποιήσεις: Σύσκεψη των αγροτών για την επικείμενη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

«Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, είναι αυτονόητο» λέει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μπλόκου Δερβενίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη των αγροτών για την επικείμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Στην πανελλαδική σύσκεψη στο δημαρχείο της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, αγρότες-εκπρόσωποι των μπλόκων όλης της χώρας θα αποφασίσουν ποιοι θα έρθουν τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ζητάμε λύσεις – Θέλουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να καλλιεργήσουμε», λέει ο πρόεδρος της ΕΟΑΝΣΛ

Εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισσοκόμοι κ.ά).

«Έχουμε δώσει τα αιτήματα μας στα οποία η κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να δώσει λύσεις», σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Σωματείων Λάρισας (ΕΟΑΝΣΛ), Ρίζος Μαρούδας.

Και προσθέτει: «Η κινητοποίηση παραμένει, τα μπλόκα παραμένουν, αύριο θα βγάλουμε και νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα όπως έχουμε συμφωνήσει και θα συζητήσουμε πώς θα κλιμακώσουμε μέχρι τη συνάντηση. Θέλουμε να υπάρξουν λύσεις, ώστε να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να καλλιεργήσουμε. Αυτό σημαίνει και μείωση του κόστους παραγωγής για να έχουμε ένα μεροκάματο να επιβιώσουμε».

Η βάση της συζήτησης

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μπλόκου Δερβενίου, Κώστας Χατζηπαραδείσης, επισήμανε από την πλευρά του ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κλάδο που πρέπει να λυθούν άμεσα.

«Υπάρχει μια βασική δομή τριών τεσσάρων αιτημάτων όπως είναι το κόστος παραγωγής και της ενέργειας και όλα τα αιτήματα που έχουμε καταθέσει που είναι η βάση να μπορέσουν να συζητηθούν και όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, είμαστε έτοιμοι για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας, αυτό είναι αυτονόητο».

Στο μεταξύ, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα με μπλόκα, όπως αυτό στον Τύρναβο πριν από λίγο. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Sports in

Νίκησαν και έμειναν ζωντανοί οι Λέικερς (119-108)

Οι Λέικερς νίκησαν με 119-108 και γλύτωσαν την σκούπα από τους Νάγκετς, μένοντας παράλληλα ζωντανοί στη σειρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024