«Ζητάμε λύσεις – Θέλουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να καλλιεργήσουμε», λέει ο πρόεδρος της ΕΟΑΝΣΛ
Εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισσοκόμοι κ.ά).
«Έχουμε δώσει τα αιτήματα μας στα οποία η κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να δώσει λύσεις», σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Σωματείων Λάρισας (ΕΟΑΝΣΛ), Ρίζος Μαρούδας.
Και προσθέτει: «Η κινητοποίηση παραμένει, τα μπλόκα παραμένουν, αύριο θα βγάλουμε και νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα όπως έχουμε συμφωνήσει και θα συζητήσουμε πώς θα κλιμακώσουμε μέχρι τη συνάντηση. Θέλουμε να υπάρξουν λύσεις, ώστε να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να καλλιεργήσουμε. Αυτό σημαίνει και μείωση του κόστους παραγωγής για να έχουμε ένα μεροκάματο να επιβιώσουμε».
Η βάση της συζήτησης
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μπλόκου Δερβενίου, Κώστας Χατζηπαραδείσης, επισήμανε από την πλευρά του ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κλάδο που πρέπει να λυθούν άμεσα.
«Υπάρχει μια βασική δομή τριών τεσσάρων αιτημάτων όπως είναι το κόστος παραγωγής και της ενέργειας και όλα τα αιτήματα που έχουμε καταθέσει που είναι η βάση να μπορέσουν να συζητηθούν και όλα τα υπόλοιπα. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, είμαστε έτοιμοι για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας, αυτό είναι αυτονόητο».
Στο μεταξύ, οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα με μπλόκα, όπως αυτό στον Τύρναβο πριν από λίγο. Δείτε το σχετικό βίντεο:
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής