Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Abarth 600e: Το δάγκωμα του σκορπιού

Abarth 600e: Το δάγκωμα του σκορπιού

Ο σκορπιός εξελίσσει την ισχυρότερη εκδοχή του 600e το οποίο θα συνοδεύεται από τον τίτλο του ισχυρότερου Abarth όλων των εποχών

Εκπληρώνοντας την υπόσχεση που έδωσε πριν λίγο καιρό, η ιταλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα γραφής της δικής της εκδοχής επιδόσεων για το νέο 600e το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι θα προσφέρει ισχύ 240 ίππων, κατακτώντας τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου της Abarth διαχρονικά.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το Abarth 600e διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα εξέλιξής του με την πρεμιέρα του να πραγματοποιείται αργότερα μέσα στην χρονιά. Στο προκείμενο, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η εικονιζόμενη έκδοση είναι η περιορισμένης παραγωγής Scorpionissima η οποία θα κατασκευαστεί σε 1.949 αντίτυπα αν και, προφανώς ορισμένα από τα στοιχεία αναβάθμισης σε σχεδιαστικό επίπεδο θα είναι κοινά με τις  «ηπιότερες» οπτικά, εκδόσεις ευρείας παραγωγής.

Όπως και να έχει στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται οι νέοι τροχοί των 20 ιντσών πίσω από τους οποίους βρίσκεται ένα ισχυρότερο σύστημα πέδησης και «ντύνονται» με ελαστικά υψηλών επιδόσεων που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Hankook η οποία είναι προνομιακός προμηθευτής ελαστικών στην Formula E.

H Abarth επέλεξε για την συγκεκριμένη έκδοση μια ξεχωριστή μωβ απόχρωση την οποία αποκαλεί «Hypnotic Purple» και η οποία δημιουργεί μια ευχάριστη αντίθεση με τα λογότυπα της Abarth, λάιμ χρώματος. Πλην των χρωματικών επιλογών είναι εξίσου σαφές ότι το Abarth 600e διαθέτει μια πλήρως ανασχεδιασμένη όσο και πιο επιθετική όψη με κυρίαρχο το νέο splitter, τα νέα, πιο σκαμμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα και ένα διακριτό spoiler στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ.

Εν είδει υπενθύμισης η παραπάνω ισχύς των 240 ίππων θα προέρχεται από ένα και μοναδικό ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο κινεί τους μπροστινούς τροχούς καθώς το 600e έχει ως αφετηρία μια βελτιωμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής  e-CMP του ομίλου Stellantis η οποία συνοδεύεται από την ονομασία Perfo e-CMP.

Με δεδομένη την αμεσότητα στην απόδοση της ροπής που εξασφαλίζει η παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα, για την καλύτερη διαχείρισή της ισχύος, η Abarth αναμένεται να προσθέσει στην εξίσωση ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο θα συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο και τη δυναμική ευστάθεια του συνόλου.

Στα χαρακτηριστικά της έκδοσης αναμένεται να συγκαταλέγεται ως standard, το σύστημα παραγωγής ήχου Abarth Sound Generator που είναι ήδη γνωστό από το μικρότερο 500e και το οποίο αξιοποιώντας ένα σύστημα ηχείων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου φροντίζει να προσφέρει στην έκδοση ένα τεχνητό μεν αλλά πλήρες νοήματος soundtrack εμπνευσμένο από τις συμβατικές κατασκευές του σκορπιού.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024