Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Abarth 695 Tributo 131 Rally: H ιστορία… επιστρέφει

Abarth 695 Tributo 131 Rally: H ιστορία… επιστρέφει

Μια ευμεγέθης αεροδυναμική πτέρυγα, ένα νέο σύστημα εξαγωγής και μια ανασχεδιασμένη ανάρτηση αποτελούν τα συστατικά μιας νέας ειδικής έκδοσης από την Abarth η οποία σχεδιάστηκε για να τιμήσει το αγωνιστικό Fiat 131 Abarth

H αγαπημένη συνήθεια της Abarth, η δημιουργία νέων ειδικών εκδόσεων που φιλοδοξούν να προσφέρουν κάτι επιπλέον ταυτόχρονα και αίσθηση αποκλειστικότητας στους ιδιοκτήτες της μόλις βρήκε την νέα της έκφραση σε μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση που αντλεί την έμπνευσή της από το θρυλικό Fiat 131 Abarth.

Πριν υπεισέλθουμε στις λεπτομέρειες που αφορούν την νέα έκδοση αξίζει να σημειωθεί ότι η πηγή έμπνευσής της, το Fiat 131 Abarth υπήρξε το εργοστασιακό αγωνιστικό μοντέλο που έφερε στην Abarth τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι τρεις φορές και συγκεκριμένα το 19777, 1978 και το 1980.

Εφαλτήριο για την νέα έκδοση από το αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο του σκορπιού, 695 Tributo και όπως συνηθίζει η ιταλική φίρμα και η νέα προσθήκη θα κατασκευαστεί σε 695 αντίτυπα.

Επίκεντρο και για την νέα προσθήκη στην γκάμα αποτελεί ο γνώριμος turbo κινητήρας 1,4 λίτρου με απόδοση 180 ίππους και 250 Nm ροπής, ισχύς η οποία παραδοσιακά μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς με την συνδρομή ενός μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, συνοψίζονται σε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 225 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα ανασχεδιασμένο σπορ σύστημα εξαγωγής το οποίο τιτλοφορείται από την φίρμα Record Monxa Sovraposto ενώ σε ό,τι αφορά το «ορατό» κομμάτι του απολήγει σε δύο σετ διπλών στρογγυλών εξατμίσεων τοποθετημένες η μία πάνω από την άλλη.

Αναβαθμίσεις έχουν υλοποιηθεί και στην ανάρτηση η οποία εφοδιάζεται με αμορτισέρ της Koni ενώ στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν επίσης τα φρένα της Brembo με αεριζόμενα δισκόφρενα.

Στις προσθήκες συμπεριλαμβάνονται τροχοί 17 ιντσών ωστόσο μακράν το πιο διακριτό στοιχείο της έκδοσης είναι η μεγάλη αεροδυναμική πτέρυγα στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ η οποία προσφέρει 12 διαφορετικές ρυθμίσεις μεταξύ 0 και 60 μοιρών. Σύμφωνα με την Abarth στην πιο κάθετη διαμόρφωσή της μπορεί να συνεισφέρει στην παραγωγή της κάθετης δύναμης έως και κατά 42 κιλά σε ταχύτητες 200 χλμ./ώρα.

Η μπλε απόχρωση έχει επιλεγεί για όλους τους προφανείς λόγους ενώ τις αναφορές στο παρελθόν συμπληρώνει μια σειρά από λογότυπα που αποτυπώνουν τη σιλουέτα του Fiat 131 Abarth στο ταμπλό, στα καθίσματα που επενδύονται από Alcantara σε σκούρους χρωματισμούς με μπλέ ραφές και λεπτομέρειες, αλλά και διαφορετικά μέρη του αμαξώματος.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024