Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης: Η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους αγρότες θα γίνει, αλλά όχι τη Δευτέρα - Φταίει η Αριστερά

Βορίδης: Η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους αγρότες θα γίνει, αλλά όχι τη Δευτέρα – Φταίει η Αριστερά

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε γιατί δεν θα συναντηθεί τελικά ο πρωθυπουργός με τους αγρότες την Δευτέρα - Και ρίχνει το «μπαλάκι» της ευθύνης σε όλες τις ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες, πλην της Δεξιάς...

«Προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, μισογεμάτο το ποτήρι, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει, αλλά όχι την Δευτέρα, όπως είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς πάντως να το ανακοινώσει ως σίγουρο, καθώς πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας και «να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες».

Σημείωσε πως πάρχουν αιτήματα «που δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν και αιτήματα θεσμικά και πολιτικά, όπου υπάρχει συναντίληψη», αλλά μένει να εξειδικευτούν, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις και η διαπραγμάτευση της ΚΑΠ.

Ο κ. Βορίδης, μάλιστα, δεν παρέλειψε να πετάξι το «μπαλάκι» των ευθυνών στις άλλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λέγοντας πως «πίεζαν για περικοπές οι Σοσιαλιστές, οι πράσινοι και η αριστερά, καθώς ήθελαν να περάσουμε πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο επιθετικά στην πράσινη μετάβαση», για να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Και προσέθεσε πως «εμείς στο θέμα της μετάβασης της αγροτικής οικονομίας είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί», ενώ δήλωσε πως θεωρεί ότι υπάρχει «υποκρισία» από την πλευρά της Αριστεράς.

Οι αγρότες διαμηνύουν ότι δεν θα υποχωρήσουν μέχρι τη δικαίωση

Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, με μεγαλύτερη ένταση οι κινητοποιήσεις των αγροτών που δηλώνουν ανυποχώρητοι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναλγησία.

Μιλώντας στο MEGA το μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας, Παναγιώτης Κατσικογιάννης, υπογράμμισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης απέχουν παρασάγγας από αυτά που οι ίδιοι ζητούν.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Δυστυχώς, βλέπω ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη και οι εξαγγελίες της απέχουν παρασάγγας από αυτά που εμείς ζητάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024