Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βασιλιάς Κάρολος: Παγκόσμια ανησυχία για την υγεία του

Βασιλιάς Κάρολος: Παγκόσμια ανησυχία για την υγεία του

Ένα 24ωρο μετά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η μάχη του με τον καρκίνο, οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο παρασκήνιο της συνάντησης του Καρόλου με τον Χάρι.

Ένα 24ωρο μετά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η μάχη του με τον καρκίνο, οι συζητήσεις στη Βρετανία επικεντρώνονται στο παρασκήνιο της συνάντησης του Καρόλου με τον Χάρι.

Ένα άλλο γεγονός που απασχόλησε είναι το γεγονός πως ο Δούκας του Σάσεξ δεν διανυκτέρευσε στο Μπάκινγχαμ, αλλά και στις κινήσεις του Ουίλιαμ που όπως φαίνεται καλείται να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες και το βράδυ αναμένεται να μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια σε Gala φιλανθρωπικού σκοπού, για τον αγώνα του πατέρα του.

Άστεγος ο πρίγκιπας Χάρι, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο μετά από συνάντηση 45 λεπτών με τον καρκινοπαθή βασιλιά Κάρολο

Εμφανώς συγκινημένος δίπλα στην Καμίλα, μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε χθες το απόγευμα από το Κλάρενς Χάουζ, στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Λίγη ώρα μετά ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε τον μικρότερο γιο του, Χάρι, που ταξίδεψε στο Λονδίνο χωρίς την Μέγκαν.

«Άστεγος ο πρίγκιπας Χάρι, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο μετά από συνάντηση 45 λεπτών με τον καρκινοπαθή βασιλιά Κάρολο», σχολίασε η «Daily Mail».

Το χάσμα ανάμεσα στον Χάρι και τον αδερφό του Ουίλιαμ παραμένει αγεφύρωτο. Όπως γράφει ο σκανδαλοθηρικός Τύπος της Βρετανίας, οι δυο τους δεν συναντήθηκαν και οι σχέσεις τους παραμένουν ψυχρές. Η απουσία της Μέγκαν Μαρκλ, ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητη.

Βασιλικοί συντάκτες διεθνών ΜΜΕ συμφωνούν πως Ουίλιαμ και Χάρι μοιάζουν δυο ξένοι στην ίδια πόλη. Η περιπέτεια υγείας του πατέρα τους, φαίνεται πως δεν στάθηκε αρκετή για την συμφιλίωση, που ανέμεναν ορισμένοι.

«Ο Χάρι και ο Κάρολος θα μπορούσαν να συναντηθούν ξανά μετά τη συναισθηματική τους επανασύνδεση, αλλά δεν υπάρχει κανένα σημάδι ”ξεπαγώματος” της ”απίστευτα διαλυμένης”» σχέσης μεταξύ του Δούκα του Σάσεξ και του αδελφού του Γουίλιαμ, δηλώνουν βασιλικοί συντάκτες», λέει σε δημοσίευμά της η «Daily Mail».

Καλή η ψυχολογία του βασιλιά

Πηγές από το Μπάκινγχαμ αναφέρουν πως η ψυχολογία του Καρόλου είναι καλή και πως ο Βρετανός βασιλιάς είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, από το παλάτι. Θα αποφεύγει όπως διευκρινίζεται τις δημόσιες εμφανίσεις με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιο μικρόβιο.

«O βασιλιάς ήταν κουρασμένος από την προηγούμενη μέρα, αλλά σε καλή κατάσταση. Αν δεν ήξερες τι συνέβη, δεν θα είχες ιδέα ότι είχε κάποια πάθηση», σύμφωνα με πηγές του Μπάκινγχαμ στους «Times» .

Όπως έγινε γνωστό, ο 75χρονος βασιλιάς θα μένει στο παλάτι του Σάντριγχαμ, με τη σύζυγό του Καμίλα και θα πηγαίνει στο Λονδίνο για τη θεραπεία του.

Μετά την ανακοίνωση, που αναφέρει πως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, κορυφαίοι ογκολόγοι κάνουν υποθέσεις σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Δρ. Μάικλ Ντίξον που ανέλαβε επικεφαλής των γιατρών στο παλάτι του Μπάκινγχαμ το 2022, μετά από απόφαση του Καρόλου, είναι ένθερμος υποστηρικτής της ομοιοπαθητικής. Τότε μάλιστα τα ανάκτορα είχαν εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.

Ο Δρ. Ντίξον δεν πιστεύει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Η θέση του Βρετανού καθηγητή είναι ότι οι εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να συμβαδίζουν με τις συμβατικές, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ασφαλείς, κατάλληλες και βασισμένες σε στοιχεία.

Η μάχη του φιλέλληνα βασιλιά με τον καρκίνο έχει ξεκινήσει και για την ώρα σκέψεις για παραίτηση από τα καθήκοντά του, δεν φαίνεται να υπάρχουν στο μυαλό του.

Η πρώτη εμφάνιση του Γουίλιαμ

Η πρώτη εμφάνιση του Γουίλιαμ μετά την ανακοίνωση της είδησης για την υγεία του πατέρα του εμφανίστηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ σε μία τελετή απονομής τίτλων σε εξέχουσες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους.

Στη συνέχεια, αναμένεται να δώσει το παρών σε μία ακόμη εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα και εκεί αναμένεται να τοποθετηθεί για πρώτη φορά για την υγεία του πατέρα του αλλά και για της συζύγου του Κέιτ.

Ο Χάρι από την άλλη αναμένεται τις επόμενες ώρες να επιστρέψει στην Καλιφόρνια.

Τα σενάρια για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει ο βασιλιάς Κάρολος

Η Φλώρα Σταυρίδη, παθολόγος και ογκολόγος, μίλησε στο LIVE NEWS για τα σενάρια του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο βασιλιάς.

«Το δεδομένο είναι πως ο βασιλιάς διεγνώσθη με μία πρώιμη μορφή καρκίνου. Θα τονίζω την σημαντικότητα της πρόληψης και όταν κάποιος έχει συμπτώματα να απευθυνθεί απευθείας στον γιατρό του. Πάντα σε μία διάγνωση οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή για λοιμώξεις που θα μπορούσαν να τον επηρεάσουν».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024