Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Συνάντηση Νετανιάχου - Μιλέι - Η Αργεντινή θα χαρακτηρίζει τη Χαμάς «τρομοκρατική οργάνωση»

Ισραήλ: Συνάντηση Νετανιάχου – Μιλέι – Η Αργεντινή θα χαρακτηρίζει τη Χαμάς «τρομοκρατική οργάνωση»

Ο αργεντίνος πρόεδρος επισκέφθηκε εχθές το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του

Αποκαλώντας τον «μεγάλο φίλο του εβραϊκού κράτους», ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνάντησε στην Ιερουσαλήμ τον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι και τον ευχαρίστησε που δήλωσε ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας του στην ισραηλινή πρωτεύουσα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόφασή σας να αναγνωρίσετε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, να μεταφέρετε τη διπλωματική σας θέση και φυσικά και μια πρεσβεία» είπε ο Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Μιλέι λέει ότι η χώρα του θα καταγράψει επίσης τη Χαμάς ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Μιλέι επισκέφτηκε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού φορώντας μια καρφίτσα με τις σημαίες των δύο χωρών και μια κίτρινη κορδέλα, μια χειρονομία για τους 253 ομήρους που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, από τους οποίους 132 παραμένουν στη Γάζα, όχι όλοι ζωντανοί.

Ο Μιλέι φορούσε στο σακάκι του μία κίτρινη κορδέλα, μια χειρονομία για τους 253 ομήρους της Χαμάς

Ο Χαβιέρ Μιλέι (αριστερά) και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι η μεγαλύτερη απειλή «στην περιοχή μας και στη δική σας είναι το Ιράν». Οι δύο άντρες αναμένεται να συζητήσουν επίσης για τις ελεύθερες αγορές, τις οποίες και οι δύο υπερασπίζονται.

Η συγκίνηση στο Τείχος των Δακρύων

Ο αργεντίνος πρόεδρος προσγειώθηκε στο Ισραήλ την Τρίτη και επισκέφτηκε το Τείχος των Δακρύων, όπου ξέσπασε σε κλάματα ενώ προσευχόταν.

Λίγο μετά έκανε και την ανακοίνωση για τη μεταφορά της πρεσβείας της Αργεντινής στην Ιερουσαλήμ.

Η Χαμάς κατακεραύνωσε τη δήλωση του Μιλέι, λέγοντας ότι θεωρεί την κίνηση ως «παραβίαση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού μας στη γη του και παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, θεωρώντας την Ιερουσαλήμ ως κατεχόμενη παλαιστινιακή γη».

Η επιλογή αυτή θεωρείται από τον αραβικό κόσμο ως ιδιαίτερα προκλητική και πιθανώς να υπάρξουν εμπορικά αντίποινα στην Αργεντινή. Η Ιερουσαλήμ θεωρείται από τους Άραβες ως κατεχόμενη Παλαιστινιακή γη.

Ορισμένοι πολίτες της Αργεντινής εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των αδελφών Eitan και Yair Horn, οι οποίοι απήχθησαν από το Nir Oz. Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Καντζ συνάντησε τον αμφιλεγόμενο νέο πρόεδρο της Αργεντινής Μιλέι στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη του Ισραήλ στον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Γάζα και για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Είστε ένας άνθρωπος με αξίες που είναι προσηλωμένος μόνο στην αλήθεια», είπε ο Καντζ στον Μιλέι, «και δεν είναι περίεργο που επιλέξατε να έρθετε αμέσως στο Ισραήλ για να μας υποστηρίξετε στον δίκαιο αγώνα για την υπεράσπιση του εβραϊκού λαού ενάντια στους δολοφόνους της Χαμάς».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024