Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Δυσπιστοι εμφανίζονται άραβες ηγέτες με τον Νετανιάχου, προτιμούν να συνομιλούν με τον Γκάντζ

Ισραήλ: Δυσπιστοι εμφανίζονται άραβες ηγέτες με τον Νετανιάχου, προτιμούν να συνομιλούν με τον Γκάντζ

Οι Άραβες αξιωματούχοι, όπως και οι ΗΠΑ άρχισαν να στρέφονται προς τον Γκαντζ, παρουσιάζοντας αυξημένη δυσπιστία απέναντι στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το ισραηλινό κανάλι Kan μετέδωσε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι πολλών αραβικών χωρών έχουν έρθει σε άμεση επαφή με τον ισραηλινό υπουργό, Μπένι Γκαντζ, σχετικά με τον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα, εκφράζοντας τη δυσπιστία τους προς τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων και αυξημένων πιέσεων μετά την αποτυχία του να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους του Ισραήλ από τον πόλεμο στη Γάζα. Οι εκκλήσεις για παραίτηση του Νετανιάχου αυξάνονται επίσης μετά τους στόχους του να νικήσει τη Χαμάς και να φέρει πίσω τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους.

Ξένοι ηγέτες θεωρούν λιγότερο ακραίο έναν πρώην αρχηγό του στρατού παρά τον πρωθυπουργό

Έποικοι, αιχμάλωτοι, δημοκρατικοί πολίτες και Ισραηλινοί αξιωματούχοι ζητούν από τον Νετανιάχου να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα και να διαπραγματευτεί μια συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων με τις οργανώσεις, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσει με τους όρους της κατάπαυσης του πυρός που προτείνει η Αντίσταση.

Μετά την διαρροή πως οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την επόμενη μέρα με αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους και με τους πολιτικούς που θα το στηρίξουν, αποδοκιμάζοντας δημόσια τον Μπ. Νετανιάχου ξεκίνησε η ίντριγκα.

Οι όμηροι ζητούν δημόσια την απελευθέρωσή τους προσθέτωντας επιπλέον πίεση

Την περασμένη εβδομάδα, η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες να απευθύνονται στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

Κάλεσαν την κυβέρνησή τους να «σταματήσει τον πόλεμο», τονίζοντας: «Αρκετά ανεχτήκαμε». Ένας στρατιώτης είπε: «Εσείς (σ.σ. βη ισραηλινή κυβέρνηση) σκοτώσατε τους φίλους μου».

«Ξεφεύγουμε από το να σκοτωθούμε στα χέρια του ισραηλινού στρατού», είπε ένας από τους στρατιώτες, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε ότι παραλίγο να σκοτωθεί αρκετές φορές σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς. «Θέλουμε να πάμε σπίτι μας, τώρα», είπαν οι τρεις αιχμάλωτοι στρατιώτες απευθυνόμενοι στην κυβέρνησή τους. Χαρακτηριστικό είναι πια πως ξένοι ηγέτες θεωρούν λιγότερο ακραίο έναν πρώην αρχηγό του στρατού παρά τον πρωθυπουργό.

Ο Άντονι Μπλίνκερ πέρασε πολύ χρόνο και φανερά με τον εικονιζόμενο Γιοάβ Γκαλάντ, τον Μπένυ Γκάντζ και τον Γιαΐρ Λαπίντ, δείχνοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στον Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου έχει ημερομηνία λήξης

Η ανικανότητα του Νετανιάχου αποτέλεσε θέμα συζήτησης ακόμη και μεταξύ των Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών.Οι νομοθέτες που τάσσονται υπέρ του Ισραήλ «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» ότι δεν έχουν πια την ίδια εμπιστοσύνη που είχαν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ιδιαίτερα με τους χειρισμούς του στον πόλεμο κατά της Γάζας, ανέφερε το NBC News.

Τρεις βουλευτές που μίλησαν στο NBC News αναρωτήθηκαν αν ο Νετανιάχου είχε καν μια πραγματική στρατηγική κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παρατείνει σκόπιμα τον πόλεμο για να παραμείνει στην εξουσία.

Ένας Ρεπουμπλικάνος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι είναι «πραγματικά δύσκολο να τον υπερασπιστεί κανείς», εκφράζοντας την άποψη ότι «ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει πολιτικό όφελος να αποφύγει την κατάπαυση του πυρός». Τόνισε μια «πραγματική δυσπιστία» όσον αφορά την ικανότητά του να ηγηθεί και έριξε φως στη μαζική αντιδημοτικότητά του εντός της χώρας, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους δρόμους.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024