Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου: «Δεν παίρνω πίσω ούτε μια λέξη από όσες είπα για το Κατάρ»

Νετανιάχου: «Δεν παίρνω πίσω ούτε μια λέξη από όσες είπα για το Κατάρ»

Ο Νετανιάχου πιέζει το Κατάρ να ασκήσει επιρροή στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων δίνοντας συνέχεια στην λεκτική επίθεση της Τετάρτης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζει την κόντρα με το Κατάρ, για να πετύχει την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα, τονίζοντας ότι το εμιράτο του Κόλπου θα πρέπει να ασκήσει την επιρροή που διαθέτει ως οικοδεσπότης και χρηματοδότης των μαχητών της Χαμάς, η οποία τους κρατά.

«Το Κατάρ φιλοξενεί τους ηγέτες της Χαμάς. Επίσης χρηματοδοτεί τη Χαμάς. Έχει επιρροή στη Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. «Επομένως, θα πρέπει να είναι τόσο καλοί ώστε να ασκήσουν την πίεσή τους. Τοποθετήθηκαν μόνοι τους ως μεσολαβητές – γι’ αυτό σας παρακαλώ, αφήστε τους να είναι τόσο καλοί ώστε να φέρουν πίσω τους ομήρους μας».

Δεν παίρνω πίσω ούτε μια λέξη για το Κατάρ

Όταν ρωτήθηκε για δηλώσεις που έκανε κεκλεισμένων των θυρών – η ηχογράφησή τους διέρρευσε στην ισραηλινή τηλεόραση αυτή την εβδομάδα – σύμφωνα με τις οποίες, απέφυγε να ευχαριστήσει το Κατάρ για τη διαμεσολάβησή του και θεωρεί «προβληματικό» το πλούσιο σε φυσικό αέριο εμιράτο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν παίρνω πίσω ούτε μια λέξη».

Σε προηγούμενο χρόνο το Κατάρ είχε απαντήσει μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το Κατάρ στα σχόλια του Νετανιάχου. Την Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών στη Ντόχα μέσω του εκπροσώπου του εμιράτου, όχι μόνο υπεραμύνθηκε του ρόλου του Κατάρ, αλλά στάθηκε στον ρόλο της χώρας στις διαπραγματεύσεις. «Είμαστε έκπληκτοι από τις υποτιθέμενες παρατηρήσεις που αποδίδονται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε διάφορα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Κατάρ. Τα σχόλια αυτά, αν επαληθευτούν, είναι ανεύθυνα και καταστροφικά για τις προσπάθειες να σωθούν αθώες ζωές, αλλά δεν προκαλούν έκπληξη».

Το Κατάρ και η Αίγυπτος έχουν ανοιχτούς διαύλους με το Ισραήλ και τη Χαμάς και μεσολάβησαν για την εκεχειρία τον Νοέμβριο. Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για την επιστροφή τουλάχιστον μερικών από τους 132 εναπομείναντες ομήρους δεν φαίνεται να καρποφορούν, ενώ αυξάνονται οι διαμαρτυρίες στο Ισραήλ που απαιτούν από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024