Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: 20 αραβικά δορυφορικά δίκτυα εκπέμπουν αύριο από κοινού ζητώντας αλληλεγγύη

Γάζα: 20 αραβικά δορυφορικά δίκτυα εκπέμπουν αύριο από κοινού ζητώντας αλληλεγγύη

Τουλάχιστον 20 δορυφορικά κανάλια συμφώνησαν να εκπέμψουν αύριο κοινό πρόγραμμα για τουλάχιστον δύο ώρες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των Αράβων υπέρ της Παλαιστίνης.

Περισσότερα από 20 αραβικά δορυφορικά κανάλια ανακοίνωσαν την Τρίτη την έναρξη ενός κοινού προγράμματος δορυφορικής μετάδοσης αύριο, Τετάρτη, με στόχο να υπενθυμίσουν στο αραβικό κοινό την ανάγκη να συνεχίσει να στηρίζει και να είναι αλληλέγγυο με τη Γάζα.

Το Διεθνές Παλαιστινιακό Φόρουμ για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη ότι η κοινή εκπομπή έχει ως στόχο «να παροτρύνει το αραβικό κοινό για την ανάγκη να συνεχιστεί η νίκη, η αλληλεγγύη και η πίεση για να σταματήσει η επίθεση και η ανακούφιση της Γάζας και του λαού της».

Από τις 18:00 ώρα Ιερουσαλήμ έως τις 20:00 τα κανάλια θα παρουσιάζουν κοινά θέματα και καλεσμένους με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον πόλεμο

Το φόρουμ, ο διοργανωτής της εκδήλωσης, εξήγησε ότι η εκπομπή θα ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ιερουσαλήμ και θα συνεχιστεί για δύο ώρες και περιλαμβάνει ένα talk show αρκετών παραγράφων, καθώς και την παρουσίαση αρκετών αναφορών και τη φιλοξενία μιας ομάδας καλεσμένων και ομιλητών, εκτός από επιτόπια κάλυψη, μηνύματα από τη Γάζα και ρεπορτάζ της εκπομπής.

Ζητείται η αλληλεγγύη του αραβικού κόσμου από τους διοργανωτές

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας, για 123η συνεχή ημέρα, με πλήρη υποστήριξη από τις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς τα αεροπλάνα του βομβαρδίζουν την περιοχή γύρω από νοσοκομεία, κτίρια, πύργους και σπίτια Παλαιστινίων πολιτών και τα καταστρέφουν πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων τους, εμποδίζοντας την είσοδο νερού, τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων.

Η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας παρεμποδίζεται στα σύνορα του Ισραήλ, ενώ τουλάχιστον 13 χώρες διέκοψαν την χρηματοδότηση στην υπηρεσία UNRWA του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες εντείνοντας το ζήτημα του λιμού ως όπλο.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί, οι βολές πυροβολικού και ο στρατός ξηράς έχουν οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 27.585 Παλαιστινίους, στην πλειονότητά τους μικρά παιδιά, στον τραυματισμό 66.978 και στον εκτοπισμό περισσότερου από το 85% (περίπου 1,9 εκατομμύρια ανθρώπων) του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας και τους φορείς και οργανισμούς του ΟΗΕ.

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024