Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομόφυλα ζευγάρια: Στη Βουλή οι κοινωνικοί φορείς, συνεχίζει να αντιδρά η Εκκλησία

Ομόφυλα ζευγάρια: Στη Βουλή οι κοινωνικοί φορείς, συνεχίζει να αντιδρά η Εκκλησία

Το μεσημέρι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους στη Βουλή οι κοινωνικοί φορείς, την ώρα που η Εκκλησία τονίζει ότι «έδωσε το μήνυμα στον λαό».

Έντονους τριγμούς σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί με ψήφους τόσο της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και της αντιπολίτευσης, έχει φέρει κλυδωνισμούς στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων.

Η οξεία αντίδραση της Εκκλησίας φαίνεται πως επηρεάζει ακόμη περισσότερους βουλευτές της κυβέρνησης, που ούτως ή άλλως «ζύγιζαν» με μεγάλη προσοχή την στάση που έπρεπε να κρατήσουν κατά την ψηφοφορία.

Η συζήτηση στο Κοινοβούλιο θα συνεχιστεί σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι με την ακρόαση των κοινωνικών φορέων, που αναμένεται να αναπτύξουν τις θέσεις τους για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Επιμένει η Εκκλησία

Την ίδια ώρα, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έδειξε για άλλη μια φορά την σφοδρή αντίδραση της Εκκλησίας για το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε καυστικά για το νομοσχέδιο, μιλώντας για «φαεινές ιδέες» από «εκείνους που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα».

«Εμείς αυτό που είχαμε να πούμε, αυτό που πιστεύουμε, αυτό που ζει η Εκκλησία και η πατρίδα μας 2.000 χρόνια, αυτό στηρίζουμε. Εκείνοι που έχουν τις φαεινές ιδέες για να αλλάξουν τα πράγματα, θα δείξουν τα πράγματα» υποστήριξε ο αρχιεπίσκοπος.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024