Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο: Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στον Μυλοπόταμο για την υπόθεση μαστροπείας με θύμα την 14χρονη

Ρέθυμνο: Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στον Μυλοπόταμο για την υπόθεση μαστροπείας με θύμα την 14χρονη

Ο πατέρας φέρεται να γνώριζε για την έρευνα που ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου - Οι αστυνομικοί δεν ξέρουν ακόμα αν η αυτοχειρία έχει σχέση με την υπόθεση αυτή ή όχι

Σε σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι στην περιοχή του Μυλοποτάμου από την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης που είχε βιαστεί κατ’ εξακολούθηση από αγνώστους οι οποίοι την εξωθούσαν στην πορνεία.

Κάτοικοι του χωριού μιλούν για τη μητέρα της ανήλικης αλλά και για τα ψυχολογικά προβλήματα του πατέρα, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του.

«Ο πατέρας έπινε πολύ, έχουμε ακούσει ότι στην υπόθεση εμπλέκεται μάλλον και η μάνα της» λέει ένας κάτοικος

«Έχω ακούσει ότι μάλλον εμπλέκεται ένας Πακιστανός, μάλλον και η μάνα της», λέει ένας από τους κατοίκους στο CRETA TV και προσθέτει: «Καλός άνθρωπος ήταν ο πατέρας αλλά έπινε πολύ. Κυκλοφορούσε μαζί με τον πατέρα της στο χωριό, το μάθαμε απότομα. Δεν το περιμέναμε. Καλή οικογένεια ήταν. Ήσυχοι άνθρωποι».

«Όλα αυτά γίνονταν λόγω των γονιών της, γνώριζα μόνο τον πατέρα που κυκλοφορούσε στην περιοχή», αναφέρει μια νεαρή κοπέλα.

«Υπήρχε προϊστορία με αυτόν τον άνθρωπο», σημειώνει ένας νεαρός άνδρας. «Ήξερα ότι δεν ήταν ψυχικά καλά. Είχε ακουστεί για το κοριτσάκι ότι το εξέδιδε ο πατέρας. Με προβληματίζει που δεν έγινε κάτι για να το προλάβουν όλο αυτό και με το κοριτσάκι και με τον πατέρα. Έχω ακούσει ότι το κοριτσάκι δούλευε κάπου και ως σερβιτόρα».

Η σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού φέρεται να συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση τα τελευταία τρία χρόνια.

Το Χαμόγελο του παιδιού, στέκεται στο πλευρό της ανήλικης και της οικογένειάς της. «Πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Θα πρέπει τα αντανακλαστικά να είναι άμεσα», είπε ο κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας πως η τοπική κοινωνία έχει γνώση του γεγονότος και «δεν είναι μυστικό».

Το Missing Alert που είχε εκδοθεί για τον πατέρα, προτού βρεθεί νεκρός στο αυτοκίνητό του

Αστυνομική έρευνα για τον θάνατο του πατέρα

Ο πατέρας της 14χρονης φέρεται να γνώριζε για την έρευνα, καθώς στις 22 Ιανουαρίου είχε γίνει έρευνα στο σπίτι που διέμενε μαζί με την κόρη του. Οι αστυνομικοί δεν ξέρουν αν η αυτοχειρία έχει σχέση με την υπόθεση αυτή η όχι.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται πέρυσι το καλοκαίρι, όταν έγινε μία ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως και πράγματι ταυτοποιήθηκε ότι το κορίτσι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξωθούνταν στην πορνεία έναντι αμοιβής.

Η ίδια έχει αναγνωρίσει 12 άτομα, τα οποία θα κληθούν από την ανακρίτρια για να δώσουν εξηγήσεις. Ήδη ένας 38χρονος έχει πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

Οι καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε διευκρινίσεις για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο προχώρησε το Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

«Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό»!»

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024