Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο: «Μαμά ό,τι άκουσες αυτό είναι» - Ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης

Ρέθυμνο: «Μαμά ό,τι άκουσες αυτό είναι» – Ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης

Από την εξέταση της ανήλικης διαπιστώθηκε ο βιασμός της και η τέλεση γενετήσιων πράξεων από τουλάχιστον 12 άντρες

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 14χρονης από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Στην υπόθεση για την οποία κινητοποιήθηκαν οι διωκτικές αρχές πριν από περίπου έξι μήνες μετά από ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», εμπλέκονται συνολικά 12 άτομα εκ των οποίων ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν.

Ο συγκεκριμένος συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στις 22 Ιανουαρίου και κρίθηκε μετά την απολογία του προσωρινά κρατούμενος.

Για τους υπόλοιπους 11 εκ των οποίων οι 10 είναι Ελληνες και ένας αλλοδαπός έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και την υπόθεση χειρίζεται η ανακρίτρια Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι άντρες αυτοί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού και της γενετήσιας πράξης σε ανήλικο άτομο, από το 2022 έως και πρόσφατα.

Συγκλονισμένη η μητέρα της 14χρονης

«Μαμά ό,τι άκουσες αυτό είναι» φέρεται να είπε η 14χρονη στη μητέρα της μετά την αποκάλυψη του εφιάλτη που ζούσε.

«“Μαμά, ό,τι άκουσες, αυτό είναι”, μου είπε. Δε θέλει να μου μιλήσει, δε θέλει να μου πει πολλά. Ντρέπεται το κοπέλι μου. “Ό,τι έμαθες από την Αστυνομία, μαμά”. “Θα το παλέψουμε, μην αγχώνεσαι, εγώ είμαι δίπλα σου. Εγώ είμαι η μάνα σου, εγώ είμαι και ο πατέρας σου”», είπε η μητέρα του κοριτσιού, μιλώντας στο Star.

Το κορίτσι στην κατάθεση του αναγνώρισε τον 38χρονο από το Πακιστάν ως βιαστή της

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του Μυλοποτάμου έχουν μείνει εμβρόντητοι, με την κακοποίηση που έχει υποστεί η ανήλικη. Όπως λένε, τίποτα στη συμπεριφορά της δεν υποδήλωνε τα όσα αποκάλυψε στον παιδοψυχολόγο της αστυνομίας.

Από την εξέταση της ανήλικης διαπιστώθηκε ο βιασμός της και η τέλεση γενετήσιων πράξεων από τουλάχιστον 12 άντρες. Αμέσως παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της 14χρονης ενώ η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

Μάλιστα, το κορίτσι στην κατάθεση του αναγνώρισε τον 38χρονο από το Πακιστάν ως βιαστή της.  Ο ίδιος κατηγορείται και ως ο ανθρωπος που «κινούσε τα νήματα», δηλαδή ο προαγωγός αλλά ακόμη οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν ακόμη και για μεταφορά της 14χρονης σε διάφορες περιοχές του νησιού (και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης), όπου εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται να την εξέδιδαν.

Τι λέει ένας από τους κατηγορούμενους

Ένας από τους κατηγορούμενους μίλησε στο Star και όπως ισχυρίστηκε έβγαινε με την 14χρονη για λίγο καιρό και ότι ουδέποτε υπήρξε πληρωμή.

«Τη γνώρισα πέρυσι. Μου είχε πει ότι πάει πρώτη Γυμνασίου, μάλιστα μου ανέφερε ότι έχει μείνει δύο χρονιές στην ίδια τάξη. Υπολόγιζα ότι είναι περίπου 15 ετών. Για λίγο διάστημα βγαίναμε, δεν υπήρξε όμως ποτέ πληρωμή. Γνώριζα τον πατέρα της, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν η κόρη του. Κάποια στιγμή χαθήκαμε, όταν της έστειλα μήνυμα, ένα συγγενικό της πρόσωπο μου είπε να μην την ξαναενοχλήσω», είπε ο 19χρονος.

Η αυτοκτονία του πατέρα της

Την περασμένη Πέμπτη και ενώ οι έρευνες των αρχών για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 14χρονης ήταν σε εξέλιξη, ένα ακόμα περιστατικό από τον οικογενειακό κύκλο της απασχόλησε τις αρχές.

Η εξαφάνιση του πατέρα της, για την οποία μάλιστα είχε εκδοθεί και missing alert. Τον 50χρονο άντρα εντόπισαν μετά από τρεις ημέρες ερευνών συγγενικά του πρόσωπα μέσα στο αγροτικό του αυτοκίνητο νεκρό, έχοντας εισπνεύσει υγραέριο από φιάλη.

Το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για αυτοχειρία, χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί τίποτε ακόμα.

«Μη γίνονται εικασίες ότι αυτοκτόνησε γι΄αυτούς τους λόγους», διευκρίνισε ο Πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο CRETA.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υπόθεση

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άντρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί. Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024