Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση φοιτητών κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο Σύνταγμα - Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ

Παρέμβαση φοιτητών κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο Σύνταγμα – Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ

Η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές 

Κλιμακώνουν τις δράσεις τους οι φοιτητές ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημιών, με νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Το φοιτητικό κίνημα στέλνει ηχηρό και μαζικό μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του για πέμπτη συνεχή εβδομάδα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές

Ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου, μια ομάδα φοιτητών συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης μπροστά στον «Άγνωστο Στρατιώτη» και ανήρτησε πανό και φώναζε συνθήματα καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις στο πλευρό τους.

Ωστόσο λίγο αργότερα, υπήρξε μικροένταση μεταξύ της ομάδας των 15 ατόμων και της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 8 προσαγωγές.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το in:

Συσπειρωμένο το φοιτητικό κίνημα

Οι φοιτητές οργανώνουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους και αυτές τις μέρες πραγματοποιείται νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων με μαζική συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών στις υπό κατάληψη σχολές. Περισσότερα από 250 τμήματα τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα και μέχρι χθες το βράδυ οι περισσότερες γ.σ. αποφάσιζαν να συνεχιστούν οι καταλήψεις μέχρι τουλάχιστον τις 13 Φεβρουαρίου.

Κοινή ανακοίνωση με τις θέσεις τους υπέρ ενός δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, ανοιχτού στην κοινωνία, εξέδωσαν καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά την συνάντηση που είχαν το απόγευμα. Οι ίδιοι δίνουν ραντεβού στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια.

Με ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης της Νομικής Σχολής ΔΠΘ οι καθηγητές «εκφράζουμε συμπαράσταση στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας που υπέστησαν τις βιαιοπραγίες των δυνάμεων καταστολής καθώς και σε εκείνους και εκείνες εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις». Παράλληλα, τόνισαν πως «διατυπώνουμε την απορία μας για τη σκοπιμότητα της επιλογής μιας τέτοιας επέμβασης αποκλειστικά και μόνον σε μια ακριτική Πανεπιστημιούπολη, σε μια περίοδο αναβρασμών σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και γενικότερων συλλογικών διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων».

Ακόμα, η συνέλευση καθηγητών της Νομικής του ΑΠΘ διαφωνεί με τη διαδικτυακή εξεταστική και ξεκαθαρίζει πως «οι διαδικτυακές εξετάσεις δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων», τονίζουν οι καθηγητές.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024