Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Νέο μπλόκο στον Πλατύκαμπο - Καίνε λάστιχα και άχυρα στη μέση του δρόμου - Κλειστή η Παλαία Εθνική Οδός

Αγρότες: Νέο μπλόκο στον Πλατύκαμπο – Καίνε λάστιχα και άχυρα στη μέση του δρόμου – Κλειστή η Παλαία Εθνική Οδός

Aποκλεισμοί πραγματοποιούνται την ίδια ώρα στο Στεφανοβίκειο, την Καρδίτσα και την περιοχή του Κάστρου στη Βοιωτία

Σε νέους αποκλεισμούς των κεντρικών αυτοκινητοδρόμων της χώρας έχουν προχωρήσει από τις 5:00 το απόγευμα οι αγρότες, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, έχουν συγκεντρωθεί στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στον κόμβο Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού και καίνε λάστιχα, άχυρα και καδρόνια, με την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου να είναι κλειστή.

Σε ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων

Νωρίτερα, η αστυνομία τους απαγόρευσε να βγάλουν στο οδόστρωμα τα τρακτέρ τους στη Νέα Εθνική Οδό και να προχωρήσουν στον συμβολικό κλείσιμό της και έτσι κινήθηκαν προς τον αυτοκινητόδρομο πεζοί, όπου και παρέμειναν για περίπου 30 λεπτά.

Σημειώνεται ότι αγρότες έχουν επίσης αποκλείσει την Παλαιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας στο ύψος του Στεφανοβικείου, τον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα, ενώ τη στάση τους σκληραίνουν και αυτοί της Βοιωτίας.

Στην περιοχή του Κάστρου έχουν κλείσει την Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Αθήνα, στο 110 χιλ της ΠΑΘΕ και δεν αποκλείεται στη συνέχεια να κλείσουν και το ρεύμα προς Λαμία.

Ήδη η Τροχαία έχει κάνει εκτροπή στην κυκλοφορίας από την περιοχή του Μαρτίνου και μέχρι το Ακραίφνιο.

Κινητοποίηση των αγροτών της Λάρισας

Άχυρα και ελαστικά καίνε οι αγρότες της Λάρισας

Άχυρα και ελαστικά καίνε οι αγρότες της Λάρισας

Άχυρα και ελαστικά καίνε οι αγρότες της Λάρισας

Κομμένη στα δύο η χώρα για 30′

Νωρίτερα, σταμάτησε η κυκλοφορία στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Αλμυρού και η χώρα  κόπηκε στα δύο για περίπου μισή ώρα, αφού στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι λόγω των καταστροφών που προκάλεσε ο Daniel.

Επίσης, σε ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων, βγαίνοντας πεζοί στον αυτοκινητόδρομο, ενώ στην Εγνατία Οδό βγήκαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας.

«Θέλουμε απαντήσεις, λύση στο διάλογό μας. Η δουλειά μας είναι να παράγουμε και δεν μας το επιτρέπουν», είπε ο Κωνσταντίνος Σέφης, μέλος του μπλόκου των Μαλγάρων.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αχαΐα, με αγρότες να συγκεντρώνονται στην Εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο στην Κάτω Αχαΐα, ενώ ακολούθησε και κλείσιμο της οδού.

Κινητοποίηση στα Μάλγαρα

Τι ζητούν οι αγρότες

Οι αγρότες επιμένουν στο αίτημα για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία, μετά και τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα επιστραφεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του 2024.

  • Ζητούν αγροτικό ρεύμα με κόστος 7 λεπτών την κιλοβατώρα, απορρίπτοντας την έκπτωση 10% την περίοδο από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο
  • Ζητούν επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 6% για ζωοτροφές και λιπάσματα
  • Ζητούν επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ. Ήδη η ελληνική πλευρά πέτυχε παύση του καθεστώτος αγρανάπαυσης το 2024 και διαπραγματεύεται 6 ακόμη σημεία
  • Απαιτούν αποζημίωση για το 100% της σοδειάς που χάνεται από ασθένειες ή καταστροφές. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήδη έχει καταργηθεί η παρακράτηση 20% του ΕΛΓΑ.
  • Λένε όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Από την κυβέρνηση διατείνονται πως με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας και σε βιομηχανίες για την προστασία προϊόντων ΠΟΠ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024