
Καλπάζουν οι τιμές σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά – Πάνω από το μ.ο. της ΕΕ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα
Καθημερινός ο πονοκέφαλος των νοικοκυριών. Πόσο αυξήθηκαν σε μια εβδομάδα, σπανάκι, μήλα και ντομάτες.
Στη μέγγενη της ακριβείας βρίσκονται τα νοικοκυριά που από εβδομάδα σε εβδομάδα έρχονται αντιμέτωπα με νέες αυξήσεις ακόμη και σε βασικά προϊόντα που βρίσκονται στους πάγκους των λαϊκών αγορών. Οι καταναλωτές πλέον βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν δραματικά και η έκρηξη τιμών στα οπωροκηπευτικά ωθεί τον κόσμο σε περιορισμό αγορών.
Το MEGA βρέθηκε σε λαϊκή αγορά και κατέγραψε την αγωνία των καταναλωτών.
«Ακρίβεια μεγάλη. Δε βγαίνουμε με τίποτα. Όλα ανεβασμένα είναι» λέει στην κάμερα του «μεγάλου καναλιού» μια κυρία που έκανε τα ψώνια της.
Ο πληθωρισμός των τροφίμων
Ο συγκριτικός πίνακας που παρουσιάζει το ρεπορτάζ είναι ενδεικτικός της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά.
Το σπανάκι κόστιζε την προηγούμενη εβδομάδα 1,50 ευρώ, σήμερα το βρίσκει κάποιος στη λαϊκή 2 ευρώ. Τα πολύπαθα ελληνικά μήλα κόστιζαν την προηγούμενη εβδομάδα 1,10, σήμερα η τιμή τους έφτασε 1,50 ευρώ. Κατά 20 λεπτά αυξήθηκαν οι ντομάτες όπου την προηγούμενη εβδομάδα η μέση τιμή ήταν στο 1,30, ενώ σήμερα στο 1,50.
«Η λαϊκή έχει αραιώσει και έρχονται όλοι κατά τις 14.00 που τα προϊόντα είναι λίγο φθηνότερα» αναφέρει μια γυναίκα που επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά.
Σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με ποσοστό 7,1% για τον Ιανουάριο, ποσοστό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι στο 5,7%.
- «Παρέλυσε» το Δημόσιο στην Πορτογαλία – Γιατί απεργούν οι υπάλληλοι;
- Νάουσα: Το «πείραμα» που μπορεί να αλλάξει τα πάντα – Ο Δήμαρχος μιλάει στο in
- ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 46χρονος για παιδική πορνογραφία – Είχε χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης
- Πώς θα διορθώσετε λάθη στις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις – Τα βήματα
- Ηνωμένα Έθνη: 47 γυναίκες και κορίτσια σκοτώνονταν καθημερινά στον πόλεμο στην Γάζα
- Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με πρόστιμα Γιαννακόπουλο και Αταμάν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό




