Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλιάς Κάρολος: Από την επέμβαση προστάτη στη διάγνωση του καρκίνου – Οι βδομάδες που συγκλόνισαν το παλάτι

Βασιλιάς Κάρολος: Από την επέμβαση προστάτη στη διάγνωση του καρκίνου – Οι βδομάδες που συγκλόνισαν το παλάτι

Πρώτα η Κέιτ Μίντλεντον, μετά ο βασιλιάς Κάρολος, στη συνέχεια η Σάρα Φέρκγιουσον και ξανά ο βασιλιάς αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας σε τρεις εβδομάδες που σόκαραν τη Βρετανία.

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στη Βρετανία η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Η είδηση σόκαρε ακόμα περισσότερο το Μπάκιγχαμ σε μία περίοδο που το κλίμα ήταν βεβαρυμένο από τις περιπέτειες της υγείας που αντιμετώπιζαν τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και η Κέιτ Μίντλετον, αλλά και η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου, Σάρα Φέργκιουσον.

Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του 74χρονου μονάρχη ήρθαν μία ημέρα αφότου ο βασιλιάς Κάρολος, πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο, καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση για διευρυμένο προστάτη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να περάσει τρεις νύχτες στο νοσοκομείο.

Μία «κατάρα» που στοιχειώνει το παλάτι τα τελευταία 320 χρόνια και βυθίζει τις πριγκίπισσες του σε μεγάλη δυστυχία λόγω προβλημάτων υγείας

Μάλιστα ο 74χρονος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έδειχνε ευδιάθετος, χαμογελούσε και χαιρετούσε το πλήθος καθώς περπατούσε προς την εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής για την κυριακάτικη λειτουργία.

Ο Βασιλιάς Κάρολος καθώς παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο (Πηγή: REUTERS/Hollie Adams)

Η είδηση πως ο βασιλιάς πάσχει από καρκίνο ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά από προβλήματα υγείας που συγκλονίζουν τη βασιλική οικογένεια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες καθώς η πριγκίπισσα της Ουαλίας εξακολουθεί να αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και η Σάρα Φέργκιουσον, η δούκισσα της Υόρκης δίνει μάχη με τον καρκίνο του δέρματος.

Μάλιστα η είδηση της επέμβασης της Κέιτ Μίντλετον, θύμισε την «κατάρα» των γυναικών της βασιλικής οικογένειας που φέρουν τον τίτλο της «πριγκίπισσας της Ουαλίας», όπως η Κέιτ, η Νταϊάνα και η Καρολίνα του Μπράουνσβαϊγκ – Βόλφενμπυττελ που δηλητηριάστηκε. Σε μία «κατάρα» που στοιχειώνει το παλάτι τα τελευταία 320 χρόνια και βυθίζει τις πριγκίπισσες του σε μεγάλη δυστυχία λόγω προβλημάτων υγείας.

Η  Καρολίνα του Βραδεμβούργου – Άνσμπαχ πέθανε μετά τη γέννηση του διαδόχου, ενώ η αείμνηστη Νταϊάνα άφησε την  τελευταία της πνοή το 1997 στο Παρίσι μετά από το σοκαριστικό τροχαίο.

Για την ιστορία τον τίτλο αυτόν θα έπρεπε να πάρει και η Καμίλα, αλλά δεν της δόθηκε με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ λόγω της μεγάλης ταύτισης του με την πρώην σύζυγο του Καρόλου.

Ο Independent συγκέντρωσε σε ένα χρονοδιάγραμμα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η βασιλική οικογένεια τον τελευταίο καιρό.

Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Η Κέιτ Μίντλετον εισάγεται κρυφά στην Κλινική του Λονδίνου και υποβάλλεται σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

14:00 – Το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοινώνει την επέμβαση της πριγκίπισσας και σημειώνει ότι θα παραμείνει στην ιδιωτική κλινική για 10-14 ημέρες.

Δεν αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά της πριν από το Πάσχα, ενώ θα χρειαστεί έως και τρεις μήνες για να αναρρώσει.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αποσύρεται προσωρινά από τα επίσημα καθήκοντά του για να φροντίσει τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Η ακριβής φύση της κατάστασης της Κέιτ κρατείται ιδιωτική, αλλά υπογραμμίζεται πως δεν πρόκειται για καρκίνο και το παλάτι του Κένσινγκτον αναφέρει ότι η προγραμματισμένη επέμβαση ήταν επιτυχής.

15:25 – Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί σε θεραπεία για καλοήθη διόγκωση του προστάτη και θα εισαχθεί στο νοσοκομείο σε λίγες ημέρες.

Μια πηγή αναφέρει αργότερα ότι η πριγκίπισσα «τα πάει καλά».

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας περνάει χρόνο στο κρεβάτι της συζύγου του, φεύγοντας από την πίσω πόρτα του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής του επίσκεψης που δεν ήθελε να γίνει αντιληπτός.

Η βασίλισσα λέει ότι ο βασιλιάς είναι «καλά» και «ανυπομονεί να επιστρέψει στη δουλειά του» κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πινακοθήκη του Αμπερντίν.

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Ο βασιλιάς επιστρέφει αεροπορικώς από τη Σκωτία μαζί με τη βασίλισσα και κατευθύνεται στο κτήμα του Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ για να ξεκουραστεί ενόψει της επικείμενης επέμβασης.

Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Ανακοινώνεται ότι η πρώην κουνιάδα του Βασιλιά, Σάρα, δούκισσα της Υόρκης, πάσχει από κακοήθες μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος. Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που η δούκισσα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και επανορθωτική χειρουργική επέμβαση.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Η βασίλισσα λέει στην 86χρονη Τζέσι Τζάκσον ότι ο βασιλιάς είναι «καλά» και την ευχαριστεί που τη ρώτησε, ενώ εκτελεί τα καθήκοντά της στο Σουίντον.

Παράλληλα η δούκισσα της Υόρκης περιγράφει το σοκ της όταν έμαθε τη διάγνωση για καρκίνο του δέρματος, αλλά λέει ότι είναι σε «καλή διάθεση» και «ευγνώμων για τα πολλά μηνύματα αγάπης και υποστήριξης», σε ανάρτησή της στο Instagram.

Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Η παραμονή της Κέιτ στο νοσοκομείο ξεπερνά τη μία εβδομάδα. Η Καμίλα παροτρύνει τον βασιλιά να ηρεμήσει. Ένας εσωτερικός συνεργάτης δήλωσε στη Sun: «Η βασίλισσα του έχει πει ότι πρέπει να χαλαρώσει λίγο».

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου

Ο βασιλιάς εκτελεί παρασκηνιακά τα επίσημα καθήκοντά του, συναντώντας ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στο Sandringham House.

Ο βασιλιάς επιστρέφει στο Λονδίνο από το Νόρφολκ έτοιμος για τη θεραπεία του.

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

Ο βασιλιάς, με τη βασίλισσα στο πλευρό του, εισάγεται στην Κλινική του Λονδίνου για θεραπεία λόγω διόγκωσης του προστάτη και επισκέπτεται επίσης την πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία αναρρώνει στο ίδιο νοσοκομείο.

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου

Ο βασιλιάς παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο και χαιρετά τους παρευρισκομένους. Η Κέιτ εγκαταλείπει την ίδια ημέρα την κλινική για να συνεχίσει την ανάρρωσή της στο σπίτι.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

Η Καμίλα λέει ότι ο βασιλιάς «προχωράει, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί», καθώς εγκαινιάζει ένα κέντρο υποστήριξης της οργάνωσης Maggie’s για τον καρκίνο στο Royal Free Hospital του Λονδίνου.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα παρευρίσκονται στην εκκλησία του Σάντρινγκχαμ για την κυριακάτικη λειτουργία με τον Κάρολο να χαιρετάει τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν και να πραγματοποιεί την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Το παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαιώνει ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας επιστρέφει στα επίσημα καθήκοντά του αυτή την εβδομάδα, αρχής γενομένης με μια τελετή απονομής.

18:00 – Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνουν ότι ο βασιλιάς πάσχει από μια μορφή καρκίνου – αλλά όχι καρκίνο του προστάτη – και ότι έχει ξεκινήσει θεραπεία.

Δεν θα εκτελεί τα δημόσια καθήκοντα που αφορούν το κοινό, αλλά θα συνεχίσει να ασχολείται παρασκηνιακά με τις κρατικές υποθέσεις και τα επίσημα έγγραφα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024