Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ «στριμώχνει» διπλά Αυγενάκη και Μητσοτάκη για τους αγρότες - Σε ποιον έμεινε ο «μουτζούρης»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ «στριμώχνει» διπλά Αυγενάκη και Μητσοτάκη για τους αγρότες – Σε ποιον έμεινε ο «μουτζούρης»;

Άλλα λέει ο Αυγενάκης, άλλα ο Μητσοτάκης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το «πετσόκομα» άνω των 200 εκατ. στη νέα ΚΑΠ

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσισαν να εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ταυτόχρονα μπλόκα με τρακτέρ σε δρόμους και τελωνεία, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει η… δεξιά τής κυβέρνησης τι ποιεί η αριστερά της.

Πρώτος ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, τόνισε σε συνέντευξή του ότι «υπάρχει ένα μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση της ΝΔ», εξηγώντας πως «ο κ. Αυγενάκης έχει δηλώσει, σε συνέντευξή του, ότι ‘η μείωση κατά περίπου 20% στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης στη νέα ΚΑΠ είναι προϊόν διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του υπουργείου την περίοδο του 2021».

«Συγχαρητήρια στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που είπε την αλήθεια, αντικρούοντας τα fake news του κυβερνητικού εκπροσώπου και των στελεχών της ΝΔ, που μέχρι τώρα έριχναν την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Ωστόσο, «εχθές ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει: ‘Το θυμάμαι πολύ καλά, γιατί εγώ έκανα τις διαπραγματεύσεις’», σημείωσε ο κ. Παππάς, μιλώντας στο Action24.

«Ο Μητσοτάκης μένει με τον μουτζούρη»

Το δεύτερο «χτύπημα» της Κουμουνδούρου ήρθε από την εκπρόσωπο Τύπου, Δώρα Αυγέρη, η οποία επανήλθε στο θέμα, κάνοντας λόγο για έναν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «που διώχνει από πάνω του τον μουτζούρη για την μείωση της βασικής ενίσχυσης κι έναν πρωθυπουργό που μένει με τον μουτζούρη!».

«Σε μια κρίση ειλικρίνειας, σε συνέντευξή του στις 4/11/2023, ο κ. Αυγενάκης  είχε ρίξει τις ευθύνες για τη μείωση της βασικής ενίσχυσης στην προηγούμενη γαλάζια ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντας: ‘Η μείωση κατά, περίπου 20%, στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης στη νέα ΚΑΠ είναι προϊόν διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ την περίοδο του 2021. Η συνολική βασική ενίσχυση που προβλέπεται για το 2023 είναι 829 εκ εύρω έναντι 1.068 εκ ευρώ το 2022’», σημείωσε η κυρία Αυγέρη.

Και προσέθεσε: «Χθες, κατά την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, ο πρωθυπουργός ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, λέγοντας ότι γνώριζε και ότι ο ίδιος έκανε τη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: ‘Το θυμάμαι γιατί εγώ έκανα τις διαπραγματεύσεις’».

«Όντως, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει τη διαπραγμάτευση», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη», προσθέτοντας πως «στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 26/7/2021 ενημερώθηκε από τον τότε υπουργό κ. Λιβανό και ενέκρινε το σύνολο της ελληνικής πρότασης για την ΚΑΠ, που αφαιρεί 240 εκατομμύρια τον χρόνο από τις τσέπες των μικρών και μεσαίων αγροτών, μόνο από τη βασική ενίσχυση».

Για να καταλήξγει χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που είπε την αλήθεια, αντικρούοντας τα fake news του κυβερνητικού εκπροσώπου και των στελεχών της ΝΔ, που μέχρι τώρα έριχναν την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συγχαρητήρια και στον πρωθυπουργό για την ανάληψη – επιτέλους – της ευθύνης που οδήγησε σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο της χώρας».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024