Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι Γάλλοι κάνουν όλο και λιγότερο σεξ; Το 76% έκανε σεξ μια φορά τον τελευταίο χρόνο

Γιατί οι Γάλλοι κάνουν όλο και λιγότερο σεξ; Το 76% έκανε σεξ μια φορά τον τελευταίο χρόνο

Σύμφωνα με την έρευνα οι Γάλλοι και οι Γαλλίδες κάνουν ολοένα και λιγότερο σεξ.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Ifop, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και δόθηκε στη δημοσιότητα, τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (για την ακρίβεια ποσοστό 76%) δήλωσαν ότι έκαναν μόνον μία φορά σεξ το τελευταίο δωδεκάμηνο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και μισό αιώνα στη Γαλλία.

4 στους 10 Γάλλους κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα

Η έρευνα αποκαλύπτει και μείωση της έντασης στη σεξουαλική δραστηριότητα των ερωτηθέντων καθώς τέσσερις στους δέκα Γάλλους λένε ότι έχουν κατά μέσο όρο μία σεξουαλική επαφή την εβδομάδα, από σχεδόν 60% πριν από δεκαπέντε χρόνια.

Τι συμβαίνει στους νέους

Αυτή η πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τους νέους Γάλλους: περισσότερο από το ένα τέταρτο των σεξουαλικά μυημένων ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών ανέφεραν ότι δεν είχαν κάνει σεξ τον τελευταίο χρόνο – ποσοστό πενταπλάσιο από ό,τι πριν από είκοσι χρόνια.

Όσο για τους νέους που έκαναν σεξ, κατά μέσο όρο οι μισοί εξ αυτών είχαν μόνον μια σεξουαλική επαφή την εβδομάδα – αριθμός πολύ χαμηλότερος όσον αφορά στα άτομα ηλικίας 25 έως 50 ετών.

Το Ifop επισημαίνει επίσης μια «ολοένα και πιο έντονη» έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ. Περίπου το 54% των ενήλικων γυναικών και το 42% των ανδρών λένε ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ζουν με κάποιον σε μια καθαρά πλατωνική σχέση. Πράγμα που ισχύει για ένα στα τέσσερα άτομα σε σχέση, που παραδέχεται ότι δεν έχει πλέον σωματική οικειότητα με τον ή την σύντροφό του.

Δύο στις τρεις Γαλλίδες δήλωσαν ότι μπορούν εύκολα να ζήσουν χωρίς σεξ

«Αν και δεν έχει εκλείψει τελείως το συζυγικό καθήκον, η έρευνα αυτή υπογραμμίζει το αυξανόμενο ποσοστό των Γάλλων που καταφέρνουν να απελευθερωθούν από μια ορισμένη “σεξουαλική κανονικότητα” και ιδιαίτερα από τις κοινωνικές επιταγές που δεσμεύουν αναγκαστικά το ζευγάρι σε μια έντονη σεξουαλική δραστηριότητα», παρατηρεί ο Φρανσουά Κράους, διευθυντής του τμήματος ανάλυσης σχέσεων φύλων, σεξουαλικότητας και σεξουαλικής υγείας του Ifop.

Όσον αφορά, ωστόσο, στο θέμα της αποχής από το σεξ παραμένουν πολύ έντονες οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Δύο στις τρεις Γαλλίδες δήλωσαν ότι μπορούν εύκολα να ζήσουν χωρίς σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες κυμαίνεται γύρω στο 50%.

Ταυτόχρονα η παρατεταμένη απουσία σεξουαλικών σχέσεων δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στους άνδρες (60%) παρά στις γυναίκες (30%), πράγμα που σημαίνει ότι η σεξουαλικότητα κατέχει μια πολύ μικρότερη θέση στη ζωή των γυναικών.

Τα αίτια της σεξουαλικής κρίσης

Ο χρόνος που αφιερώνεται στις οθόνες φαίνεται ότι ανταγωνίζεται ξεκάθαρα τον “χρόνο για σεξ” καθώς οι οθόνες όχι μόνον προσφέρουν ένα μέσο για την κάλυψη των αναγκών του ατόμου για κοινωνικότητα ή/και σεξουαλικότητα, αλλά τείνουν και να κανιβαλίζουν τον χρόνο που περνούν τα ζευγάρια μαζί», συνεχίζει την ανάλυσή του ο Φρανσουά Κράους του Ifop.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024