Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Επιστρέφουν οι διοικητικές υπηρεσίες στη Γάζα, πληρώθηκαν μισθοί σε δημοσίους υπαλλήλους

Χαμάς: Επιστρέφουν οι διοικητικές υπηρεσίες στη Γάζα, πληρώθηκαν μισθοί σε δημοσίους υπαλλήλους

Ήδη ξεκίνησαν να επιστρέφουν οι διοικητικές υπηρεσίες της ντε φάκτο κυβέρνησης της Χαμάς στην Γάζα που υποχώρησαν, με την χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού.

Επικαλούμενο τέσσερις κατοίκους και έναν ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς, το Associated Press ανέφερε ότι η παλαιστινιακή πολιτική διοίκηση έχει αρχίσει να επανεμφανίζεται στις περιοχές όπου οι Ισραηλινοί απέσυραν την πλειοψηφία των στρατιωτικών τους δυνάμεων πριν από ένα μήνα, αναπτύσσοντας αστυνομικούς και πληρώνοντας μισθούς σε ορισμένους από τους δημόσιους υπαλλήλους της στην πόλη της Γάζας.

Τέσσερις κάτοικοι της πόλης της Γάζας ενημέρωσαν το Associated Press ότι η αστυνομία είχε τοποθετηθεί πρόσφατα κοντά σε κυβερνητικά κτίρια και το αρχηγείο της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, του νοσοκομείου αλ Σίφα. Οι ντόπιοι ανέφεραν ότι έγιναν μάρτυρες περισσότερων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών κοντά στα προσωρινά γραφεία.

Οι ηγέτες της ομάδας έλαβαν εντολή να αποκαταστήσουν την τάξη στις περιοχές του βορρά

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ένας αξιωματούχος της Χαμάς φέρεται να δήλωσε στο AP ότι η επιστροφή της αστυνομίας σηματοδοτεί μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στην κατεστραμμένη πόλη. Αυτό αποτελεί ένδειξη της ανθεκτικότητας της οργάνωσης απέναντι στην ανελέητη ισραηλινή αεροπορική και χερσαία εκστρατεία των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Η αστυνομία πήρε εντολή αποκατάστασης της τάξης στον βορρά

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι ηγέτες της ομάδας έλαβαν εντολή να αποκαταστήσουν την τάξη στις περιοχές του βορρά όπου οι ισραηλινοί στρατιώτες είχαν αποσυρθεί. Αυτό περιελάμβανε τη συνδρομή στην αποτροπή της λεηλασίας των καταστημάτων και των σπιτιών που είχαν μείνει κενά από πολίτες που είχαν ακολουθήσει τις ισραηλινές εντολές εκκένωσης και είχαν μετακινηθεί στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στην Χεζμπολάχ πως σε περίπτωση που προκληθεί θα επιτεθεί αμέσως. Κάτι που δεν έχει πράξει μετά τις επιθέσεις της σιίτικης οργάνωσης. «Δεν επιλέγουμε τον πόλεμο ως πρώτη μας προτεραιότητα, αλλά είμαστε σίγουρα προετοιμασμένοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χάγκαρι, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε να δρούμε όπου η Χεζμπολάχ είναι παρούσα, θα συνεχίσουμε να δρούμε όπου απαιτείται στη Μέση Ανατολή. Αυτό που ισχύει για τον Λίβανο, ισχύει και για τη Συρία και άλλα πιο απομακρυσμένα μέρη».

Αυτό έρχεται επιπλέον στο πλαίσιο μιας πρότασης κατάπαυσης του πυρός που βρίσκεται επί του παρόντος υπό αξιολόγηση από την παλαιστινιακή αντίσταση για να εκτιμηθεί η δικαιοσύνη και η πρακτικότητα της συμφωνίας. Ενώ η πρόταση θα μπορούσε να επιφέρει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την πιθανή συνέχιση των συγκρούσεων που ξεχύθηκαν αλλού στην περιοχή.

Η γενοκτονία στη Γάζα έχει ήδη οδηγήσει σε πρωτοφανή επίπεδα καταστροφής, εκτοπίζοντας σχεδόν το 85% του πληθυσμού. Σε αυτό το ζήτημα έρχεται να προστεθεί η οπλοποίηση των τροφίμων και της ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Ισραηλινούς σε μια προσπάθεια εξόντωσης των αμάχων της Γάζας, αφήνοντας σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού σε κατάσταση λιμού.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024