Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Θα προμηθεύσει με drone την Αίγυπτο την οποία σύντομα θα επισκεφθεί ο Ερντογάν

Τουρκία: Θα προμηθεύσει με drone την Αίγυπτο την οποία σύντομα θα επισκεφθεί ο Ερντογάν

«Κάναμε συμφωνία να τους εφοδιάσουμε με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας για την Αίγυπτο, την οποία αναμένεται να επισκεφθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία συμφώνησε να προμηθεύσει μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Αίγυπτο, την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα, επισφραγίζοντας τη συμφιλίωση των δύο χωρών, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας (στη φωτογραφία, επάνω, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, αλ Σίσι, αριστερά, ανταλλάσσει χειραψία με τον τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, στην Ντόχα).

«Κάναμε συμφωνία να τους εφοδιάσουμε με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα»

«Η διαδικασία εξομάλυνσης έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι σχέσεις (μεταξύ των δύο χωρών) είναι σημαντικές για την ασφάλεια και το εμπόριο στην περιοχή», υπογράμμισε ο Χακάν Φιντάν σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Κάναμε συμφωνία να τους εφοδιάσουμε με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», δήλωσε ο τούρκος υπουργός. «Πρέπει να έχουμε σοβαρές σχέσεις με την Αίγυπτο για την ασφάλεια στη Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anka, η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αίγυπτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Διόρισαν πρεσβευτές

Η Αίγυπτος και η Τουρκία διόρισαν περασμένο καλοκαίρι πρεσβευτές στις αντίστοιχες πρωτεύουσές τους για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία για να εξομαλύνουν τις διπλωματικές σχέσεις τους, όπως είχαν ανακοινώσει τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

Η εξομάλυνση ανάμεσα στην Αγκυρα και το Κάιρο επιταχύνθηκε αφού ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ-Σίσι και ο τούρκος ομόλογός του Ερντογάν αντάλλαξαν χειραψία στην Ντόχα, στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 (φωτογραφία, επάνω).

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024