Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όταν η Πλατανιώτη έδινε παράσταση μπροστά στον Πρωθυπουργό

Όταν η Πλατανιώτη έδινε παράσταση μπροστά στον Πρωθυπουργό

Οι… γοργόνες έπεσαν στο νερό, με αληθινή μαεστρία έδειξαν το ταλέντο τους και όντως καθήλωσαν όσους τις απήλαυσαν. Ποια ήταν επικεφαλής; Μα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Δεκέμβριος του ’22. Συγκεκριμένα 13 του μήνα. Η πολιτική ηγεσία είχε …μετακομίσει, πρωί πρωί, στο ΟΑΚΑ. Εκεί θα γίνονταν ανακοινώσεις για το πώς θα αξιοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και πώς το όλο σύμπλεγμα του Ολυμπιακού Σταδίου θα λειτουργήσει στο εξής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πώς θα κάνει βήμα στο μέλλον, για να ειπωθεί απλά.

Παρών, εκτός του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμφότεροι μίλησαν με ζεστά λόγια για τα σχέδια που υπήρχαν και ενώ το κρύο έξω από το μεγάλο κλειστό κολυμβητήριο που γινόταν η εκδήλωση ήταν τσουχτερό.

Με τι τρόπο ολοκληρώθηκε το πρωινό; Ο κ. Μητσοτάκης και οι λοιποί επίσημοι κλήθηκαν να δουν ένα πρόγραμμα, ένα event από τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης που βρίσκονταν εκεί. Οι …γοργόνες έπεσαν στο νερό, με αληθινή μαεστρία έδειξαν το ταλέντο τους και όντως καθήλωσαν όσους τις απήλαυσαν. Ποια ήταν επικεφαλής; Μα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η υπέροχη αθλήτρια που κατέκτησε το Σάββατο με θαυμάσια παράσταση το χρυσό στο Παγκόσμιο της Ντόχας. Τότε, μολονότι η Πλατανιώτη έχει σημαντική διαδρομή στον χώρο, λίγοι γνώριζαν ποια είναι. Τώρα, όλοι αντιλήφθηκαν πως κάποια κορίτσια που γυμνάζονται ακόμη και αντίξοες καιρικές συνθήκες μπορούν να βγάλουν από την πισίνα ακόμη και χρυσάφι.

Και δίνουν οι πάντες αφειδώς συγχαρητήρια.

Αν ρωτούσες τότε τις αθλήτριες, μπορεί να σου έλεγαν (ή μήπως κάποιες το είπαν ; ) πως οι προπονήσεις τους γίνονταν έξω, στο κρύο. Στην ανοιχτή πισίνα, ίσως για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσαρμοστούν σε οποιεσδήποτε συνθήκες θα έχει ένας αγώνας. Αλλά, εκείνο τον Δεκέμβριο, ήταν όλες με το πλατύτερο χαμόγελο που θα μπορούσαν να έχουν. Τους μήνες που ακολούθησαν, είναι αλήθεια πως η κατάσταση βελτιώθηκε.

Και τα κορίτσια κάνουν και έξω αλλά και μέσα προπόνηση, γιατί η εσωτερική πισίνα δίνεται πλέον περισσότερο, κυρίως όταν κάνει παγωνιά. Είναι κι αυτό κάτι προς τη θετική κατεύθυνση. Αλλά το μετάλλιο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, της αθλήτριας που έχει περάσει πολλά στην καριέρα της ,με αποκορύφωμα την περιπέτεια στο Τόκιο ένεκα κορωνοϊού και όπως λέγεται με κρίσεις πανικού, έχοντας κοπιάσει πολύ στην καλλιτεχνική κολύμβηση, αποτελεί σημαντικό επίτευγμα. Μια καταπληκτική πρωταθλήτρια.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024