Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλαβές – Μπαρτσελόνα 1-3: Διπλό στη Βιτόρια για τους Μπλαουγκράνα

Αλαβές – Μπαρτσελόνα 1-3: Διπλό στη Βιτόρια για τους Μπλαουγκράνα

Δεύτερη σερί νίκη και πέμπτη στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος για την Μπαρτσελόνα, που επικράτησε με 3-1 στην έδρα της Αλαβές.

Την προσπάθειά της να μαζέψει τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζει η Μπαρτσελόνα που πέρασε από την έδρα της Αλαβές με 3-1 για την 23η αγωνιστική της La Liga.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη και η πέμπτη στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος για τους «μπλαουγκράνα».

Με αυτή τη νίκη μείωσαν στους επτά βαθμούς από την πρωτοπόρο Ρεάλ που αύριο υποδέχεται στο ντέρμπι της Μαδρίτης την Ατλέτικο.

Για δεύτερο σερί ματς μπήκε αλλαγή και σκόραρε ο Βίκτορ Ρόκε που λίγο αργότερα αποβλήθηκε με δύο αυστηρές κίτρινες κάρτες. Λεβαντόφσκι και Γκουντογκάν τα άλλα δύο γκολ για τους Καταλανούς, με την Αλαβές να βλέπει το σερί τριών νικών της να παίρνει τέλος, αλλά να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο κύλησαν τα πρώτα 20 λεπτά στο ματς, με την Μπαρτσελόνα να ανοίγει το σκορ στο 22′. Ο Γκουντογκάν έκανε υπέροχη κάθετη στον Λεβαντόφσκι, ο Πολωνός έφερε την μπάλα μπροστά του και την τσίμπησε πάνω από τον Σιβέρα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές μέχρι την ανάπαυλα, αλλά ο Πένια δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος αφού στο 49′ οι Καταλανοί πέτυχαν δεύτερο γκολ. Ο Γιαμάλ βρήκε τον Πέδρι, εκείνος γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Γκουντογκάν με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-2. Δύο λεπτά μετά όμως η Αλαβές ξαναμπήκε στο ματς όταν ο Σόλα σέντραρε και ο Σάμου με τρομερή κεφαλιά μείωσε σε 1-2.

Η Μπάρτσα δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα και στο 63′ βρήκε και τρίτο γκολ «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς. Ο Φορτ έκανε το γύρισμα και ο Ρόκε που λίγο πριν είχε περάσει αλλαγή έκανε το 1-3 σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι. Εννιά λεπτά μετά όμως ο Βραζιλιάνος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα που όπως και η πρώτη του ήταν τουλάχιστον υπερβολική.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Μπαρτσελόνα δεν ανησύχησε μέχρι το τέλος και έφτασε επιτέλους σε μία εύκολη νίκη μετά από καιρό. Μάλιστα είχαν και κάποιες καλές στιγμές για να πετύχουν και τέταρτο γκολ.

Οι συνθέσεις:

Αλαβές: Σιβέρα, Τενάλια (77’ Χάγκι), Μαρίν, Ντουάρτε, Λόπεθ, Γκεβάρα, Μπλάνκο (77’ Μπεναβίντεζ), Γκουρίδι (63’ Σιμεόνε), Σόλα, Ρόχα (63’ Ρεμπάχ), Ομοροντιόν (88’ Πανιτσέλι)

Μπαρτσελόνα: Πένια, Κούντε, Αραούχο, Κουμπάρσι (83’ Ρομέου), Κανσέλο (46’ Φόρτ), Ντε Γιόνγκ, Κρίστενσεν (82’ Μαρτίνεθ), Γκουντογκάν (59’ Βίτορ Ρόγκ), Πέδρι (74’ Φερμίν), Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024