Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες - Μπλόκα σε Αίγιο και Λέσβο

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Μπλόκα σε Αίγιο και Λέσβο

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Και αύριο το βράδυ θα βρισκόμαστε εδώ», διαμηνύουν και ζητούν από την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύσεις στα προβλήματά τους

Δεν κάνουν βήμα πίσω οι αγρότες της χώρας. Από την Κρήτη ως τη Θράκη και από την Ήπειρο ως τη Λέσβο, ενισχύουν τα μπλόκα τους, πραγματοποιούν πορείες με τα τρακτέρ τους και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, συνεχίζοντας έτσι να διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους.

Το απόγευμα της Παρασκευής (2/2) οι αγρότες της Αιγιάλειας πραγματοποίησαν κινητοποίηση με αγροτικά οχήματα στη γέφυρα Σελινούντα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου.

Μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο Αίγιο και διαμαρτυρήθηκαν για το αυξημένο κόστος παραγωγής, καθώς και για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και το αγροτικό πετρέλαιο.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, Η συμμετοχή των συναδέλφων είναι ικανοποιητική. Και αύριο το βράδυ θα βρισκόμαστε εδώ. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν μας καλύπτουν σε καμία περίπτωση. Θέλουμε άμεσα μέτρα στήριξης, όπως μείωση του κόστους παραγωγής, αποζημιώσεις των ζημιών στο 100% από τον ΕΛΓΑ. Καλούμε τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα μας γιατί είναι αγώνας που γίνεται όχι μόνο για εμάς αλλά και για την τοπική κοινωνία και οικονομία», δήλωσε σχετικά στο aigiovoice ο πρόεδρος των αγροτών της Αιγιάλειας, Γιάννης Μποδιώτης.

Μπλόκο αγροτών στη γέφυρα του Σελινούντα. Πηγή: aigiovoice

Μπλόκο και στη Λέσβο

Την ίδια ώρα, αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά συμμετείχαν στη συγκέντρωση των Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στον κόμβο της Λάρσου στην ΕΟ Μυτιλήνης – Καλλονής, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

«Θέλουμε και πρέπει να παράγουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα»

Εκ μέρους των αγροτών μίλησε ο Στρατής Κόμβος, γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα.

«Το κόστος διαβίωσής μας και το κόστος παραγωγής είναι αυτά που μας βασανίζουν και αυτά που θα μας αφανίσουν. Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχουμε. Θέλουμε και πρέπει να παράγουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόμβος.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024