Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Καρδίτσας - Πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Καρδίτσας – Πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Μεσολόγγι, Λευκάδα, Αχαΐα, Αταλάντη, Αμαλιάδα

Με αποκλεισμούς δρόμων, συγκεντρώσεις και μηχανοκίνητες πορείες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα, δηλώνοντας ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούν.

Το απόγευμα της Τετάρτης (31/1) με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο.

Περίπου στις 18.45 το κομβόι εισήλθε στην πόλη και πέρασε από κεντρικούς δρόμους. Οι αγρότες ακινητοποίησαν για λίγα λεπτά τα οχήματά τους, ενώ τους υποδέχτηκαν κάτοικοι και φορείς της πόλης εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Επόμενος μεγάλος σταθμός αποτελεί για τους αγρότες της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας η 30η Agrotica

Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ (Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας), Κων/νος Τζέλλας, κάλεσε όλους τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών που είναι αγώνας για να παραμείνουν στον τόπο τους και να μείνουν ζωντανά τα χωριά και να συμμετάσχουν στους συμβολικούς αποκλεισμούς και στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά τις 19.30 οι αγρότες επιβιβάστηκαν στα τρακτέρ τους και ετοιμάστηκαν να επιστρέψουν στο μπλόκο του Ε65.

Σημειώνεται ότι ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Μεσολόγγι, Λευκάδα, Αχαΐα, Αταλάντη, Αμαλιάδα, ενώ οι αγρότες του Πλατύκαμπου Λάρισας, του Αλμυρού και Στεφανοβίκειου Μαγνησίας, του Ζάρκου και Καλαμπάκας Τρικάλων, της Θεσσαλιώτιδας Φθιώτιδας προχώρησαν σε αποκλεισμό των εθνικών οδών.

Οι αγρόρες της Καρδίτσας στο κέντρο της πόλης

Επέλαση 300 τρακτέρ στην Agrotica

Επόμενος μεγάλος σταθμός αποτελεί για τους αγρότες της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας η 30η Agrotica, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Με αποφάσεις αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών, οι αγρότες προγραμματίζουν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση με τρακτέρ.

Ήδη, αγρότες και κτηνοτρόφοι από Σέρρες, Χαλκιδική, Γιαννιτσά, Δερβένι, Κιλκίς και από άλλες περιοχές προγραμματίζουν την κάθοδο 300 τρακτέρ στο Νότιο Τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενόψει των εγκαινίων της 30ης Agrotica.

Το «κομβόι» των τρακτέρ αναμένεται να ξεκινήσει από την Εγνατία τα ξημερώματα της Πέμπτης 1η Φεβρουαρίου για να εισέλθουν στη Θεσσαλονίκη από τις 3 εισόδους της πόλης και πιο συγκεκριμένα από Δερβένι, Μάλγαρα και πράσινα φανάρια.

Στόχος είναι τα τρακτέρ να παραμείνουν εκεί μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να εμποδίσουν τη δίοδο των επισκεπτών της έκθεσης, ούτε και να επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024