Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών – Την Πέμπτη κατεβαίνουν στην Agrotica

Χαλκιδική: Οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών – Την Πέμπτη κατεβαίνουν στην Agrotica

Οι αγρότες της Χαλκιδικής προειδοποιούν την κυβέρνηση πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών προχώρησαν οι αγρότες της Χαλκιδικής από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ της Τετάρτης.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής έχουν αποκλείσει το δρόμο και στα δύο ρεύματα και ξεκαθαρίζουν ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε καθολικό αποκλεισμό.

Αύριο, Πέμπτη θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει η αυλαία της 30ης διεθνούς έκθεσης Agrotica.

Θα ακολουθήσει μία σύσκεψη για να αποφασιστεί πόσα θα είναι τα τρακτέρ, που θα ξεκινήσουν κομβόι το πρωί της Πέμπτης για το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως λένε, όποια κι αν είναι η δύναμη, που θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Agrotica, τα τρακτέρ που θα παραμείνουν στη Χαλκιδική θα προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, διαμηνύουν προς την κυβέρνηση πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, έχουν πρόθεση να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Αγρότες με τα τρακτέρ στην πόλη των Νέων Μουδανιών

Αγρότες με τρακτέρ σε κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας

Την ίδια ώρα, κεντρικούς δρόμους της πόλης της Καρδίτσας διέσχισαν, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, αγρότες με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο.

Στη Λιβαδειά, οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο του Άη Γιάννη στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Τους υποδέχτηκαν κάτοικοι και φορείς της πόλης. Μετά τη διαδήλωση επέστρεψαν στο μπλόκο του Ε65.

Πληθαίνουν τα μπλόκα των αγροτών στη Φθιώτιδα

Μέσα από τα ελαιοπερίβολα κινήθηκαν οι αγρότες της Αταλάντης για να φτάσουν και να παραταχθούν δίπλα στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Προηγουμένως, η Αστυνομία είχε αποκλείσει την κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Αταλάντης στην Εθνική Οδό, για να αποτρέψει την κίνηση των τρακτέρ. Οι αγρότες βρήκαν διόδους μέσα από τα χωράφια και λίγο αργότερα τοποθέτησαν τα τρακτέρ στον κόμβο της Αταλάντης και διαδηλώνοντας έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό για λίγα λεπτά.

Στην περιοχή έχουν παραταχθεί περίπου 50 τρακτέρ και, όπως σημειώνουν, «τις επόμενες ώρες αναμένεται να συγκεντρωθούν κι άλλα τρακτέρ από την ευρύτερη περιοχή και στη συνέχεια θα πάρουν τις αποφάσεις τους».

Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοί τους στη Λαμία, που έχουν στήσει το μπλόκο δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ανθήλης, παραμένουν συγκεντρωμένοι και κάνουν ολιγόλεπτες διακοπές της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο.

Στην περιοχή του Δομοκού, όπου έχουν πάθει ζημιές και περιμένουν αποζημιώσεις, οι αγρότες έχουν στήσει το μπλόκο τους στην παλιά εθνική οδό Λαμίας – Λάρισας, στο ύψος του χωριού Νέο Μοναστήρι.

Στη Λιβαδειά, οι αγρότες, που από χθες αποφάσισαν να μετακινηθούν στην Εθνική Οδό στο ύψος του Κάστρου, παραμένουν στον κόμβο του Άη Γιάννη στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Οι ίδιοι καλούν τους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν το μπλόκο.

Τέλος, κινητικότητα επικρατεί και στα χωριά της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας και δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο να συγκεντρώσουν τρακτέρ σε διάφορα κομβικά σημεία.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024