Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος του Πλατυκάμπου - Έσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας στην Αταλάντη

Αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος του Πλατυκάμπου – Έσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας στην Αταλάντη

Συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών με συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας και ραντεβού το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Μεγαλώνει ώρα με την ώρα το κύμα διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και τους αγρότες να καταλαμβάνουν συμβολικά την εθνική οδό στο ύψος του Πλατυκάμπου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης δεκάδες λαρισαίοι αγρότες ανέβηκαν χωρίς τα οχήματά τους στη νέα εθνική οδό στο ύψος του κόμβου του Πλατυκάμπου με την κινητοποίηση να λαμβάνει χώρα μετά από διαπραγματεύσεις με τις αρχές, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Αποφασισμένοι οι αγρότες μάχονται για δικαίωση του αγώνα τους – Ραντεβού στην Agrotica

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε πως με την κίνηση αυτή υλοποιούν την απόφαση της Πανθεσσαλικής σύσκεψης και της επιτροπής των μπλόκων και με το βλέμμα στο Σάββατο που θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο στην Agrotica κάλεσε για ένωση των δυνάμεων με τους συναδέλφους τους από την Μακεδονία.

Κινητοποίηση αγροτών στον Πλατύκαμπο Λάρισας

«Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας επιβίωσης, ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία που έχει χτυπηθεί από τις πλημμύρες, θα δικαιωθεί και θα μπορέσουμε με τη δύναμη των τρακτέρ, την μαζικότητα, την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας να επιβάλλουμε λύσεις προς όφελός μας», είπε.

Με τα τρακτέρ στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, μπλόκα παντού

Νωρίτερα, την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα έκλεισαν αγρότες από μπλόκο στην Αταλάντη, στη Λαμία, ενόσω οι αντιδράσεις συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, δεκάδες άτομα με 50 τρακτέρ έκλεισαν τον δρόμο, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες τους για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου Ε65 προχώρησαν οι αγρότες της Καρδίτσας, μία απόφαση που ελήφθη χθες στην Πανθεσσαλική σύσκεψη των αγροτών. 

Αγροκτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης με αγροτικά μηχανήματα, ενώ προετοιμάζονται για μαζική συμμετοχή το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων, στην Agrotica.

Kαλέσματα στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων στην Agrotica.

Σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης με Δένδρα προχώρησαν αγρότες από τα Δένδρα και Πλατανούλια του Δήμου Τυρνάβου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στον αποκλεισμό για ένα τρίωρο (18.00-21.00), της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, προχώρησαν οι αγρότες της Χαλκιδικής. Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει η αυλαία της 30ης διεθνούς έκθεσης Agrotica.

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Περί τα 200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα παρατάχθηκαν στο δρόμο μπροστά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι αγρότες έκλεισαν για λίγο το δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού στην είσοδο προς Πάτρα. Πριν αποχωρήσουν από την Περιφέρεια πέταξαν αγροτικά προϊόντα στην είσοδο.

Πέταξαν φρούτα και λαχανικά

Αγρότες από το μπλόκο της Βόνιτσας που συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακία, του ζήτησαν να αναπτύξει το σχέδιό του για τον πρωτογενή τομέα.

Ο αγρότης που συνομίλησε μαζί του ανέφερε ότι «όλος ο κόσμος είναι ανάστατος και το ζήτημα της ακρίβειας μας τσακίζει όλους και ειδικά τους αγρότες».

«Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, η χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα δεν θα λέγεται χώρα» ανέφερε  Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμφιλοχία

Ζήτησε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα, παραθέτοντας στον πρωθυπουργό τα αιτήματα των αγροτών, όπως να οριστούν κατώτατες τιμές στα προϊόντα, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να δημιουργηθούν έργα υποδομής στην ύπαιθρο.

Παράλληλα ζήτησε να κάνει γνωστό ο πρωθυπουργός το σχέδιό του ώστε να κάνουν και οι ίδιοι το «κουμάντο τους».

Διαφορετικά, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «να γίνουμε γκαρσόνια ή να πάμε στη Γερμανία».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024