Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θα γίνουμε γκαρσόνια ή θα πάμε στη Γερμανία» είπαν οι αγρότες στον Μητσοτάκη - Εισέπραξαν νέες υποσχέσεις

«Θα γίνουμε γκαρσόνια ή θα πάμε στη Γερμανία» είπαν οι αγρότες στον Μητσοτάκη – Εισέπραξαν νέες υποσχέσεις

Οι αγρότες ζήτησαν άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα - Ο διάλογος που είχαν στο μπλόκο της Βόνιτσας

Να αναπτύξει το σχέδιό του για τον πρωτογενή τομέα ζήτησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αγρότες από το μπλόκο της Βόνιτσας κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου, μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακία.

Ο αγρότης που συνομίλησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη του ανέφερε ότι τα «αιτήματα επιβίωσης» των αγροτών έχουν φτάσει στον ίδιο, όσο και στο αρμόδιο υπουργείο. «Όλος ο κόσμος είναι ανάστατος. Το ζήτημα της ακρίβειας μας τσακίζει όλους και ειδικά τους αγρότες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να γίνουμε γκαρσόνια ή να πάμε στη Γερμανία»

«Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, η χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα δεν θα λέγεται χώρα» είπε ακόμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ζήτησε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα, παραθέτοντας στον πρωθυπουργό τα αιτήματα των αγροτών, όπως να οριστούν κατώτατες τιμές στα προϊόντα, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να δημιουργηθούν έργα υποδομής στην ύπαιθρο.

Παράλληλα ζήτησε να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σχέδιό του ώστε να κάνουν και οι ίδιοι το «κουμάντο τους». Διαφορετικά, όπως είπε, «να γίνουμε γκαρσόνια ή να πάμε στη Γερμανία».

«Η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του δυνατού κοντά στους αγρότες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του είπε ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία. Για εμένα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Αυτά τα δύσκολα 4 χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του δυνατού κοντά στους αγρότες, με στήριξη του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις 1 δισ. ευρώ, με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές».

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ξέρουμε τις εκκρεμότητες με το κόστος της κίνησης και του ντίζελ και στο μέτρο του εφικτού, γιατί οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» συνέχισε ο πρωθυπουργός

«Θυμάστε που ήταν οι τιμές του γάλακτος πριν από 4 χρόνια και πού είναι, είναι καλύτερες τώρα γιατί δώσαμε και δίνουμε μάχη κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων. Αυτούς θα τους τσακίσουμε και θα επιμείνουμε σε αυτή την προσπάθεια. Και επειδή θα πάω τώρα στις Βρυξέλλες θα σας πω κάτι γιατί νομίζω ότι πρέπει να είναι ευρωπαϊκή πολιτική συνολικά: δεν γίνεται εμείς να επιβάλουμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ένα κόστος για την προσαρμογή για την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα να εισάγουμε προϊόντα από χώρες που δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δεν έχουν τα ίδια υψηλά στάνταρντ στα προϊόντα τους» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω και σας ευχαριστώ για τον ευγενικό και κόσμιο τρόπο επικοινωνίας, και με το υπουργείο και με εμένα προσωπικά, θέλω να ξέρετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία τόσους περισσότερους πόρους θα έχουμε για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Σας ευχαριστώ πολύ, ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είμαι αφελής, δεν είναι μόνο εδώ δύσκολα βλέπετε και σε όλη την Ευρώπη τι γίνεται. Θέλω να κρατήσουμε αυτό τον πολιτισμένο διάλογο γιατί δεν είμαστε εδώ για να τσακωνόμαστε αλλά για να λύνουμε προβλήματα», πρόσθεσε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024