Τρίτη 05 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει να υπερασπίζεται το «φακελάκι με κρατική σφραγίδα» ο Άδωνις Γεωργιάδης

Επιμένει να υπερασπίζεται το «φακελάκι με κρατική σφραγίδα» ο Άδωνις Γεωργιάδης

Το «φακελάκι» θα γίνει... κρατικός και νόμιμος θεσμός. Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη με τα απογευματινά -επί πληρωμή- χειρουργεία θα ωφεληθούν οι φτωχοί ασθενείς

Συνεχίζει να υπερασπίζεται το «νόμιμο φακελάκι» ή αλλιώς το «φακελάκι με κρατική σφραγίδα» ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, θεσμοποιώντας  κατ’ ουσίαν τη χρηματική συναλλαγή μεταξύ ασθενών και ιατρών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Real FM διαπίστωσε ότι οι ασθενείς δίνουν φακελάκι στον γιατρό, τονίζοντας όμως ότι πλέον, ότι θα μπορεί να συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά αντί «για παράνομα και εξωθεσμικά».

«Αυτός που έχει αποφασίσει να πληρώσει τα λεφτά θα πληρώσει νόμιμα και θα τα βάλει στη φορολογική του δήλωση»

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι με τα απογευματινά χειρουργεία μειωθεί και το «φακελάκι» που δίνουν οι ασθένεις.

«Σήμερα, κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι;. Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ. Δυστυχώς όμως συμβαίνει. Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σκεπτόμενος και την υπόσταση των ιατρών που έχουν πάρει «φακελάκι» και έχουν διαπομπευθεί, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «δεν θα έχει νόημα ο γιατρός να παίρνει τα χρήματα μαύρα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί και να έχει ποινικές κυρώσεις, θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του».

Πρόσθεσε ότι «αυτός που έχει αποφασίσει να πληρώσει τα λεφτά θα πληρώσει νόμιμα και θα τα βάλει στη φορολογική του δήλωση και ταυτόχρονα θα μειωθεί και η αναμονή των χειρουργείων και να μην πληρώνει τίποτα».

«Με τα απογευματινά χειρουργεία θα κερδίσουν και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, «που θα μπορούν να παίρνουν νόμιμα χρήματα το απόγευμα, να αυξάνουν το εισόδημά τους νόμιμα και να κερδίζει και το νοσοκομείο και ο ασθενής», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα έχει νόημα ο γιατρός να παίρνει τα χρήματα μαύρα με το φακελάκι»

«Έχουμε 90.000 εκκρεμή χειρουργεία και μερικά για πολλούς μήνες»

Σήμερα τα χειρουργεία λειτουργούν έως τις 15:00 και μετά είναι άδεια, πρόσθεσε. «Επιπλέον, σήμερα, έχουμε 90.000 εκκρεμή χειρουργεία και μερικά για πολλούς μήνες. Και ενώ έχουμε ζήτηση, έχουμε κλειστά χειρουργεία τη μισή μέρα».

Επανερχόμενος στο ίδιο ζήτημα σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι μόνοι που θα πρέπει να διαμαρτύρονται είναι οι ιδιωτικές κλινικές από την αλλαγή που προωθεί για τα απογευματινά χειρουργεία επ’ αμοιβή στα δημόσια νοσοκομεία.

«Οι πιο φτωχοί ασθενείς θα ωφεληθούν»

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με αυτόν τον τρόπο οι πιο φτωχοί ασθενείς θα ωφεληθούν γιατί θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τα χειρουργεία. Όσον αφορά την κριτική ότι οι γιατροί θα στραφούν στα απογευματινά χειρουργεία που θα είναι επί πληρωμή και θα μειώσουν τα προγραμματισμένα και εντός ωραρίου εργασίας τους τόνισε ότι θα παρακολουθείται η παραγωγικότητά τους.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «το κόστος λειτουργίας για τα απογευματινά χειρουργεία προβλέπεται από τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια».

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι οι ασθενείς αναγκάζονται να πάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία γιατί υπάρχει έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού απάντησε ότι «έχουμε εγκρίνει το 2024 τις περισσότερες προσλήψεις γιατρών από την ίδρυση του ΕΣΥ».

Sports in

Φιλικό με τη Γερμανία στις 7 Ιουνίου για την Εθνική

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro, η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Γερμανία σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 05 Μαρτίου 2024