Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνική πολιτική σκηνή: Το ομοφοβικό… γάλα του 2024 στην εποχή του AI

Ελληνική πολιτική σκηνή: Το ομοφοβικό… γάλα του 2024 στην εποχή του AI

Από το  «μάς ψεκάζουν» τα αεροπλάνα, στο γάλα που «εξαφάνισε» την ελληνίδα μάνα. Οι θεωρίες συνωμοσίας βρίσκουν έδαφος και στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Ως φάρσα επαναλαμβάνονται κατά καιρούς στο εγχώριο πολιτικοκοινωνικό σκηνικό οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες βρίσκουν σε κάποιες περιπτώσεις κομματική στέγη. Πολλά από αυτά ξεπερνούν το φάσμα της λογικής, λαμβάνοντας σουρεαλιστικές διαστάσεις περνώντας από τη μηχανή των social media.

Ένα από αυτά είναι και το γάλα, για το οποίο γίνεται το τελευταίο 24ωρο ένας κατακλυσμός στα social media. Αρχίζει δε να ξεπερνά τα σύνορα του αστείου αφού οι χρήστες ισχυρίζονται  ότι εταιρεία άλλαξε την εικόνα σε συσκευασία γάλακτος, την οποία εμμέσως κατηγορούν ότι συμμετέχει στα περί εξαφάνισης της ελληνίδας μάνας. Όταν μάλιστα η εν λόγω θεωρία σχολιάζεται από πολιτικό αρχηγό της δεξιάς κοινοβουλευτικής πτέρυγας  αρχίζει να λαμβάνει άλλες διαστάσεις.

Πηγή για όλο το παραπάνω είναι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια και το οποίο κατατίθεται στη Βουλή. Το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία έκανε -πριν από μήνες- αλλαγές στις συσκευασίες διαφόρων προϊόντων, ακολουθώντας την πάγια πρακτική όλων των εταιρειών τροφίμων να προσπαθούν να απευθυνθούν σε όλα τα πιθανά κοινά, που προφανώς περιλαμβάνουν και τους… μπαμπαδες, θεωρήθηκε από διάφορους ως το σημάδι ότι ξεδιπλώνεται η μεγάλη… συνωμοσία κατά των παραδοσιακών έμφυλων ρόλων.

Πολλά τα παραδείγματα της εκμετάλλευσης των διαφόρων κοινωνικών διλημμάτων αλλά και συγκυρίων, όπως εμβόλια, τα μνημόνια κλπ.  Κόμματα μπήκαν στη Βουλή κάνοντας σημαία το «μας ψεκάζουν», χρησιμοποιώντας δηλαδή τις γραμμές στον ουρανό που σχηματίζουν τα αεροπλάνα όταν πετούν. Ή  με πωλήσεις επιστολών του Ιησού ή με εργαλειοποίηση της δυστυχίας των μεταναστών κλπ.  Αντίστοιχα, κόμματα με ιστορία στο ελληνικό κοινοβούλιο βρήκαν χώρο και εργαλειοποιήσαν τις εκάστοτε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για να αποσπάσουν ψηφοφόρους, πατώντας πάνω στο εθνικό ή χριστιανικό αίσθημα.

Το γάλα και η μάνα

Η χώρα μας έχει μια μακρά ιστορία όπου ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα φορτίστηκαν με όρους συνωμοσιολογικούς. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε θέματα που διαίρεσαν το πολιτικό σκηνικό όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, αναφερόμαστε και σε θέματα όπως οι εμβολιασμοί, όπου καλό να είναι να μην ξεχνάμε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας οδήγησαν στο να χάσουν άνθρωποι τη ζωή τους.

Το 2024 μας επιφυλάσσει έναν συνδυασμού  εθνικού διχασμού σχετικά με το τι σημαίνει οικογένεια και της διατροφής, με αιχμή  τη συζήτηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια.  Ο Κυριάκος Βελόπουλος το ερμήνευσε ως επίθεση στην παραδοσιακή οικογένεια αναπαράγοντας εν ολίγοις όσα υποστηρίζονται στα social. «ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΝΑ;Αφαίρεσε την οικογένεια η εταιρεία ΔΕΛΤΑ στη νέα της συσκευασία. Εξαφανίζουν την μάνα από παντού!!! Γιατί;» αναρωτιέται ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Διχασμός

Σήμερα, η ελληνική μάνα, σύμφωνα με όσα αναπαράγονται στα σόσιαλ και από αρχηγό κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, εξαφανίζεται. Κάποια παγκόσμια συνωμοσία προσπαθεί να εξαφανίσει τα ετερόφυλα ζευγάρια και την οικογένεια.

Ο διχασμός της Ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποτυπώνεται και στα σχόλια που έγραψαν οι πολίτες στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», τέθηκε την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου σε δημόσια διαβούλευση και μετά από τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας στον «αέρα», έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 5.500 σχόλια και παρατηρήσεις.

Αρκετοί είναι εκείνοι από αυτούς που διαφωνούν, οι οποίοι επικαλούνται την Εκκλησία, λέγοντας ότι είναι αμαρτία. Άλλοι εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και θέτουν ερωτήματα και άλλοι το αντιμετωπίζουν με χιούμορ.

«Βαθύτατη θλίψη. Ο Θεός θα στείλει την οργή Του. Σόδομα και Γόμορρα. Τα ισοπεδώσαμε όλα. Ντροπή και αίσχος. Είναι αμαρτία, το λέει και ο Απόστολος Παύλος. Ο Άγιος Παΐσιος είχε πει ότι όταν ψηφίζονται νόμοι αντιχριστιανικοί θα έρθει η τιμωρία του Θεού. Τα παιδιά χρειάζονται ανδρικό και γυναικείο πρότυπο» είναι κάποιες από τις αναφορές εκείνων που διαφωνούν.

«Θα λύσει αρκετά προβλήματα. Συγχαρητήρια. Επιτέλους πάμε ένα βήμα μπροστά. Θετική κίνηση», γράφουν οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου.

Κάποιοι θέτουν προβληματισμούς, όπως τι θα γίνει σε περίπτωση χωρισμού ενός ομόφυλου ζευγαριού και αν προβλέπεται κάτι στο νομοσχέδιο.

Φυσικά δεν λείπουν και τα χιουμοριστικά σχόλια με πολίτη να γράφει: «Ένας μεγάλος προβληματισμός που είναι τροφή για σκέψη του νόμου που θα ψηφίσετε, είναι πως αν δυο γυναίκες παντρευτούν και αποκτήσουν ένα κορίτσι και το κοριτσάκι αυτό ενηλικιωθεί και θελήσει να παντρευτεί άνδρα, αυτός ο άνδρας θα έχει δυο πεθερές!! Θα θέλατε όλοι εσείς που ψηφίζετε να ήσασταν στη θέση του;».

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024