Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 συμβουλές για να μειώσεις το κόστος της θέρμανσης

10 συμβουλές για να μειώσεις το κόστος της θέρμανσης

Και να μην δώσεις μη περιουσία στους λογαριασμούς ρεύματος.

Σε όλους αρέσει ένα έχουν ένα ζεστό σπίτι τις κρύες μέρες του χειμώνα διατηρώντας ταυτόχρονα την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα. Εάν και εσείς δεν θέλετε να πληρώνεται μια περιουσία σε λογαριασμούς ρεύματος υπάρχουν ορισμένα tips που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε απώλειες στη θέρμανση του σπιτιού σας.

Η μείωση της απώλειας θερμότητας θα πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα για τους ιδιοκτήτες των σπιτιών ειδικά όταν επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Και ενώ η πλήρης αναβάθμιση της μόνωσης του σπιτιού σας μπορεί να σας κοστίσει ακριβά υπάρχουν απλούστεροι και λιγότερο δαπανηροί τρόποι για να αποτρέψετε την απώλεια θερμότητας και να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς ενέργειας .

Χρησιμοποιήστε τις κουρτίνες σας

Το ηλιακό φως είναι δωρεάν. Χρησιμοποιήστε τη θερμότητα του ήλιου για έναν φθηνό τρόπο να διατηρήσετε το σπίτι ζεστό. Ανοίξτε τις κουρτίνες προς την κατεύθυνση του ηλιακού φωτός κατά τις ώρες της ημέρας για να μπει ο ήλιος και να ζεσταθεί φυσικά το σπίτι σας. Κρατήστε τις μακριές κουρτίνες μακριά από καλοριφέρ. Το ύφασμα μπορεί να εμποδίσει την κυκλοφορία της θερμότητας. Επενδύστε σε χοντρές κουρτίνες για να έχετε καλύτερη μόνωση.

Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα

Το να κρατάτε τις εξωτερικές πόρτες και τα παράθυρα κλειστά μπορεί να ακούγεται βασικό, αλλά είναι απαραίτητο. Κρατήστε τις πόρτες μέσα στο σπίτι κλειστές, ειδικά για τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε. Αυτή η πρακτική διατηρεί τον ζεστό αέρα περιορισμένο σε μικρότερους χώρους. Βοηθά επίσης στην αποτροπή της κυκλοφορίας του κρύου αέρα, διατηρώντας την εσωτερική θερμοκρασία άνετη.

Προσθέστε μερικά χαλιά

Δοκιμάστε να προσθέσετε χαλιά στα πατώματα και κυρίως στα ξύλινα δάπεδα. Τα χαλιά μπορούν να μονώσουν τις σανίδες δαπέδου και να κρατήσουν τα δωμάτια πιο ζεστά. Τα χαλιά μπορούν επίσης να εμποδίσουν τη διαφυγή θερμότητας.

Μόνωση

Η μόνωση του σπιτιού σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας και να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό και άνετο. Ο ζεστός αέρας μπορεί να διαφύγει από το σπίτι σας προς όλες τις κατευθύνσεις – συμπεριλαμβανομένης της στέγης, των τοίχων, του δαπέδου, των παραθύρων και των θυρών – που σημαίνει ότι πολλή ενέργεια που πληρώνετε μπορεί να πάει χαμένη.

Εξαερώστε τα καλοριφέρ σας

Ο παγιδευμένος αέρας στα καλοριφέρ εμποδίζει την αποτελεσματική λειτουργία τους. Εάν υπάρχουν κρύα σημεία στα καλοριφέρ σας, ιδιαίτερα στο πάνω μέρος, είναι σημάδι ότι χρειάζονται εξαέρωση. Αυτό απελευθερώνει τον αέρα και διασφαλίζει ότι το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Ελέγξτε το σύστημα θέρμανσης

Η ετήσια συντήρηση του συστήματος θέρμανσης είναι απαραίτητη. Μια καλή συντήρηση από έμπειρους τεχνικούς διασφαλίζει την σωστή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης. Είτε πρόκειται για κεντρική είτε για αυτόνομη θέρμανση η συντήρηση είναι απαραίτητη. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στον καθαρισμό του καυστήρα και του λέβητα.

Ρυθμίστε τον θερμοστάτη

Η χρήση θερμοστάτη, ώστε να έχετε τον έλεγχο της θερμοκρασίας, είναι η πιο απλή κίνηση για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Μια μικρή μείωση της θερμοκρασίας στο σπίτι μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο κόστος θέρμανσης.

Χρησιμοποιείστε προγραμματιζόμενους θερμοστάτες, ώστε να ρυθμίσετε αυτόματα τη θερμοκρασία τοποθετώντας την σε χαμηλότερο επίπεδο όταν δεν είστε στο σπίτι ή όταν κοιμάστε.

Επίσης, κάντε αντικατάσταση του αναλογικού θερμοστάτη με έναν ψηφιακό ακριβείας με δυνατότητα προγραμματισμού και αυτό μπορεί να σας μειώσει το κόστος κατανάλωσης έως και 20%.

Χρησιμοποιείστε αφυγραντήρες

Η χρήση των αφυγραντήρων τον χειμώνα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, διότι όταν υπάρχουν χαμηλά επίπεδα υγρασίας απαιτείται λιγότερος χρόνος για να ζεσταθεί ένας χώρος και ταυτόχρονα δημιουργείται μία πιο υγιεινή ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιείστε άλλες πηγές θερμότητας

Αν διαθέτετε τζάκι ή ξυλόσομπα, χρησιμοποιήστε τα. Το ξύλο είναι φθηνότερο από τα καύσιμα. Επίσης ανάψτε κλιματιστικό. Ένα κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης Α, παρέχει πάνω από 3,5 φορές περισσότερη θερμότητα, από το ρεύμα που καταναλώνει. Απλά προσέξτε την ισχύ του. Όσο πιο μεγάλος είναι ο χώρος που θέλετε να ζεστάνετε, τόσο μεγαλύτερη ισχύ πρέπει να έχει το κλιματιστικό, έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Προσέξτε τη διάταξη του χώρου σας

Απομακρύνετε αντικείμενα και έπιπλα που βρίσκονται μπροστά από τα θερμαντικά σώματα έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η διασπορά του θερμού κύματος που προέρχεται από αυτά.

Και φυσικά ό,τι αναζητάτε για τη θέρμανση του σπιτιού σας θα το βρείτε στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024