Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Άπιαστο όνειρο ή προσιτό ταξίδι;

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Άπιαστο όνειρο ή προσιτό ταξίδι;

Λέγεται πώς πολλοί Παριζιάνοι σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν την πόλη και να νοικιάσουν τα διαμερίσματα τους σε υψηλές τιμές.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι υπόσχεται να είναι θεαματική: Στα αστραφτερά νερά του Σηκουάνα, ένας στολίσκος από φορτηγίδες θα μεταφέρει στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ περίπου 10.000 αθλητές, ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο θεατές θα πλαισιώνουν τη διαδρομή των τεσσάρων μιλίων για να επιδοκιμάσουν το γεγονός του αιώνα.

Οι τιμές της Airbnb για τις ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ήδη υποχωρήσει λίγο, με τις τιμές για όλες τις καταχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών και κοινόχρηστων δωματίων, να κυμαίνονται τώρα κατά μέσο όρο γύρω στα 542 ευρώ τη βραδιά, μετά την εκτίναξη στα 746 ευρώ τον Δεκέμβριο

Ωστόσο, χρειάζεστε «καλή τύχη» για να βρείτε κάποια από τις 100.000 θέσεις – με εισιτήριο – για να βρεθείτε μπροστά και στο κέντρο του πάρτι. Αυτές έχουν ως επί το πλείστον εξαντληθεί – και οι λίγες που έχουν απομείνει έχουν κόστος 2.700 ευρώ, περίπου 2.930 δολάρια η καθεμία.

Ετοιμαστείτε να πληρώσετε

Τα εισιτήρια για να παρακολουθήσετε ένα άλλο δημοφιλές ολυμπιακό αγώνισμα, τις καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων των ανδρών, προσφέρονται πλέον μόνο μέσω ειδικών πακέτων φιλοξενίας που ξεκινούν από 875 ευρώ, ή τους τελικούς της ενόργανης γυμναστικής των γυναικών, ένα αιώνιο γεγονός που συγκινεί το κοινό: περίπου 1.799 ευρώ.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έθεσαν έναν υψηλό στόχο για αυτό που ονόμασαν Αγώνες του Λαού, δίνοντας την υπόσχεση να καταστήσουν το πιο εμβληματικό αθλητικό γεγονός του κόσμου δίκαιο και προσιτό.

Το Παρίσι θα αποτελέσει μια ξεχωριστή ατραξιόν, μεταμορφωμένο σε μια γιγαντιαία υπαίθρια αρένα με διαγωνισμούς όπως break dancing στην Place de la Concorde και beach volley στον Πύργο του Άιφελ

Αλλά ετοιμαστείτε να πληρώσετε.

Επτά μήνες πριν η Ολυμπιακή δάδα λάμψει στην Πόλη του Φωτός αυτό το καλοκαίρι, το κόστος συμμετοχής στους πιο περιζήτητους αθλητικούς αγώνες, για να μην αναφέρουμε την τιμή των καταλυμάτων και των μετακινήσεων, έχει αυξηθεί δραματικά.

Πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έχουν διπλασιάσει ή τριπλασιάσει τις συνήθεις καλοκαιρινές τιμές τους (σκεφτείτε κατά μέσο όρο 1.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση αντί για 300 ευρώ), ενώ κάποια έχουν ακόμη και πενταπλασιάσει τις τιμές τους. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Το κόστος ενός εισιτηρίου του μετρό του Παρισιού διπλασιάζεται προσωρινά. Ακόμα και το Μουσείο του Λούβρου και τα Ανάκτορα των Βερσαλλιών έχουν αυξήσει τα εισιτήρια εισόδου.

Ολυμπιακό Πνεύμα

Ακόμα ονειρεύεστε να δώσετε ραντεβού στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Μην πτοείστε αν δεν έχετε κάνει ακόμα κράτηση. Οι Αγώνες, οι οποίοι διαρκούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, εξακολουθούν να έχουν κάποιες προσφορές εισιτηρίων για αγώνες με μεγάλο πλήθος κόσμου, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Παραμένουν επίσης διαθέσιμες θέσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Το Παρίσι θα αποτελέσει μια ξεχωριστή ατραξιόν, μεταμορφωμένο σε μια γιγαντιαία υπαίθρια αρένα με διαγωνισμούς όπως break dancing στην Place de la Concorde και beach volley στον Πύργο του Άιφελ. Και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα προσφέρει δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις όλων των ειδών για δύο μήνες το καλοκαίρι για να γιορτάσει το Ολυμπιακό Πνεύμα.

Ωστόσο, το πώς ακριβώς θα ζήσετε τους Αγώνες θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το τι να περιμένετε.

Απλησίαστοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

Το Παρίσι είναι σαν ένα κουτί με κοσμήματα: εκθαμβωτικό αλλά ταυτόχρονα μικρό. Με περίπου 15 εκατομμύρια αναμενόμενους επισκέπτες και μόλις 85.000 δωμάτια, οι ξενοδόχοι εκμεταλλεύονται πλήρως τη μεγάλη ζήτηση. Το ίδιο και οι Παριζιάνοι: Πολλοί σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν την πόλη και νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους σε υψηλές τιμές. Οι μέσες τιμές της Airbnb για τις ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ξεπεράσει τα 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Δεκάδες χιλιάδες νέες καταχωρίσεις έχουν υπάρξει τη Γαλλία και αναμένεται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στην περιοχή του Παρισιού, παράγοντας που θα πρέπει να διατηρήσει τις τιμές «προσιτές», δήλωσε ο Emmanuel Marill, περιφερειακός διευθυντής της Airbnb για την Ευρώπη

Σε ένα τυπικό ξενοδοχείο Ibis, μια αλυσίδα παρόμοια με το Holiday Inn, υπολογίστε ότι θα πληρώσετε 400 έως 700 ευρώ τη βραδιά για ένα εντελώς απλό δίκλινο δωμάτιο με Wi-Fi και πρωινό, σε σύγκριση με τα 90 έως 200 ευρώ υπό κανονικές συνθήκες. Ένα δίκλινο δωμάτιο στο πιο πολυτελές Hotel Ducs de Bourgogne κοντά στο Pont Neuf κοστολογείται στην Booking.com στα €1.500 τη βραδιά, σε σύγκριση με τα €300 που κοστίζει το καλοκαίρι.

Οι ενώσεις καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένης της UFC-Que Choisir, μιας γαλλικής ομάδας συνηγόρων, έχουν καταγγείλει τις αυξήσεις των τιμών που, όπως λένε, κινδυνεύουν να καταστήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες απλησίαστους για ορισμένους.

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε ρύθμιση των τιμών, αλλά θα εντείνει τις επιθεωρήσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ώστε να μην υπάρξει αισχροκέρδεια.

Καθώς οι Αγώνες αργούν ακόμη μήνες, οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν φθηνότερα καταλύματα που κατά μέσο όρο πλησιάζουν τα 450 έως 550 ευρώ ανά διανυκτέρευση, κυρίως στις περιφερειακές συνοικίες του Παρισιού ή εκτός των ορίων της πόλης, δήλωσε η Christie Hudson, ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας της Expedia.com.

Αλλά ακόμη και εκεί, το μέσο κόστος μιας διανυκτέρευσης στην περιοχή Île-de-France που περικλείει το Παρίσι είναι περίπου 700 ευρώ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σε σύγκριση με τα 169 ευρώ πέρυσι το καλοκαίρι, σύμφωνα με το Γραφείο Συνεδριάσεων και Επισκεπτών του Παρισιού.

«Προσιτές»

Αυτή η πορεία θα μπορούσε να ανατραπεί: Οι τιμές θα μπορούσαν να πέσουν καθώς κάποια ξενοδοχεία δεν έχουν ανακοινώσει κάποιες ημερομηνίες «διαθεσιμότητας». Το μειονέκτημα της αναμονής είναι ο κίνδυνος να βρείτε λίγα διαθέσιμα την τελευταία στιγμή – όχι η ιδανική λύση αν έχετε ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για εκδηλώσεις ή έχετε κάνει κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι τιμές της Airbnb για τις ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ήδη υποχωρήσει λίγο, με τις τιμές για όλες τις καταχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών και κοινόχρηστων δωματίων, να κυμαίνονται τώρα κατά μέσο όρο γύρω στα 542 ευρώ τη βραδιά, μετά την εκτίναξη στα 746 ευρώ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την AirDNA, η οποία καταγράφει τις τάσεις των κρατήσεων της Airbnb.

Δεκάδες χιλιάδες νέες καταχωρίσεις έχουν υπάρξει τη Γαλλία και αναμένεται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στην περιοχή του Παρισιού, παράγοντας που θα πρέπει να διατηρήσει τις τιμές «προσιτές», δήλωσε ο Emmanuel Marill, περιφερειακός διευθυντής της Airbnb για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

*Με πληροφορίες από ΝewYorkTies | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024