Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW M4: Ακόμα ισχυρότερη

BMW M4: Ακόμα ισχυρότερη

Η ανανέωση της Σειράς 4 φέρνει αυτονόητα μαζί της και τις ανανεωμένες κορυφαίες εκδόσεις οι οποίες είναι ακόμα πιο πληθωρικές και ισχυρότερες

Από την ανανέωση της Σειράς 4 δεν λείπει και η κορυφαία έκφραση του μοντέλου με την μορφή των εκδόσεων Μ4 και M4 Competition που φροντίζουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερη ισχύ και ορισμένες βελτιώσεις που αναλαμβάνουν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ούτως ή άλλως ακραιφνώς σπορ προφίλ τους.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της ανανεωμένης «4άρας» έτσι και στην περίπτωση των Μ4, κυρίαρχο στοιχείο στην όψη της εξακολουθεί να αποτελεί η θηριώδης και αμφιλεγόμενη γρίλια που υιοθετεί ένα διαφοροποιημένο μοτίβο στο εσωτερικό της. Νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED μπροστά και τεχνολογίας laser πίσω. Το τιμόνι μπορεί να επιλεγεί με φινίρισμα από ανθρακόνημα το οποίο επεκτείνεται στα paddles και σε άλλα σημεία του εσωτερικού.

Η εικόνα συμπληρώνεται από νέου σχεδιασμού ακροβολισμένα πτερύγια στο μπροστινό τμήμα, ακόμα πιο διογκωμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα με την ανθρακονημάτινη οροφή να εξακολουθεί να αποτελεί στοιχείο του βασικού εξοπλισμού σε όλες τις Coupe M4.

Oι επιλογές σε ό,τι αφορά τους κινητήρες των εκδόσεων με το διακριτικό Μ είναι τρεις με την εναρκτήρια έκδοση να εφοδιάζεται με εξακύλινδρο κινητήρα ο οποίος ξεκινά από εκδοχή 480 ίππων και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στην περίπτωση της Μ4 Competition η ισχύς αυξάνεται σε 510 ίππους ή 530 ίππους σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης, μεταβολή η οποία οφείλεται σε νέα χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα.

Η δομή του εξακύλινδρου κινητήρα παραμένει ίδια  και διαθέτει σφυρήλατο εκκεντροφόρο, κυλινδροκεφαλές προϊόντα 3D εκτύπωσης και turbo μονής διόδου εισαγωγής που εξασφαλίζει χαμηλή υστέρηση.

Η κορυφαία έκφραση της Μ4 Competition εγγυάται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα για την Coupe κα σε 3,7 δευτερόλεπτα για την βαρύτερη cabrio ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα ή 280 χλμ. σε συνδυασμό με το M Driver Package. Σε ό,τι αφορά το σύστημα τετρακίνησης, η διαμόρφωση του επιτρέπει την απεμπλοκή του μπροστινού άξονα. Δεν υπάρχουν αλλαγές στην ανάρτηση και στο πλαίσιο που διαθέτει από επιπλέον σημεία ενίσχυσης στην ανάρτηση και στο κάτω τμήμα του αυτοκινήτου.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου οι Μ4 επωφελούνται από τις νεότερες εκδόσεις λογισμικού της BMW ΟS 8.5 το οποίο εγγυάται ακόμα ευρύτερο φάσμα εξατομίκευσης και επιλογών.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024