Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα έκδοση με μηχανικό κιβώτιο για την BMW Z4

Νέα έκδοση με μηχανικό κιβώτιο για την BMW Z4

H ΒΜW έδωσε το πράσινο φως για την προσθήκη μιας πιο συμμετοχικής έκδοσης με μηχανικό κιβώτιο στην γκάμα του γοητευτικού roadster της

Mετά από αρκετή αναμονή μιας και η πληροφορία υπήρχε από την πρώτη εμφάνιση της νέας Ζ4 το 2019, η BMW επιβεβαίωσε την προσθήκη μιας νέας έκδοσης με μηχανικό κιβώτιο στις επιλογές του γερμανικού roadster.

Προς το παρόν η Ζ4 διατίθεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων του βαυαρού κατασκευαστή ο οποίος πλέον ωστόσο εξελίσσει ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με προορισμό την κορυφαία έκδοση M40i των 340 ίππων.

Η νέα έκδοση θα διατεθεί από το 2024 και μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η BMW σχεδιάζει να προσφέρει την συγκεκριμένη επιλογή και για εκδόσεις που βρίσκονται πιο χαμηλά στην γκάμα αν και μάλλον κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται αμφίβολο.

Εξάλλου, όπως σημειώνει η BMW, ο προσανατολισμός της νέας έκδοσης θα είναι μια «πιο αιχμηρή οδική συμπεριφορά και οι αμιγείς επιδόσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η BMW Z4 έχει εξελιχθεί εκ παραλλήλου με την Toyota Supra η οποία απέκτησε επίσης την επιλογή ενός μηχανικού κιβωτίου μόλις πέρυσι. Στην περίπτωση του ιαπωνικού μοντέλου η χειροκίνητη έκδοση είναι κατά 0,3 δευτερόλεπτα βραδύτερη στη διαδικασία των «0-100» σε σχέση με την αυτόματη κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για την Z4.

Σε αντίθεση επίσης με ό,τι ίσως θα υπέθετε κανείς η BMW δεν θα αξιοποιήσει το ίδιο μηχανικό κιβώτιο με την Toyota Supra, καθώς αναμένεται να προσαρμόσει το μηχανικό κιβώτιο προηγούμενων γενεών της Σειράς 2 και 3 από τις εκδόσεις Μ240i  και 340i, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η αίσθηση, η κλιμάκωση και τα χαρακτηριστικά της χειροκίνητης Ζ4 θα είναι αυτά ακριβώς που θα περιμένει κανείς από ένα βαυαρικό roadster.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024